Politică

articolul anterior articolul urmator

Încă un eşec pentru Liviu Dragnea. Tribunalul Bucureşti i-a respins o nouă cerere de dizolvare a PSD

8
21 Sep 2020 19:05:48
Autor: Elena Deacu
Liviu Dragnea FOTO Ionuţ Mureşan
Liviu Dragnea FOTO Ionuţ Mureşan

Liviu Dragnea pierde din nou în faţa partidului pe care l-a condus. Tribunalul Bucureşti a respins, luni, o a doua cerere a fostului preşedinte al Partidului Social Democrat de dizolvare a PSD. Decizia instanţei nu este definitivă.

Este vorba de un proces deschis în 2019, la Tribunalul Teleorman. Liviu Dragnea acuza organizaţia din Teleorman a partidului de fapte ilicite în scandalul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, proces în urma căruia a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare. În acest sens, fostul lider PSD cerea dizolvarea organizaţiei judeţene şi susţine că acest lucru ar putea duce la dizolvarea întregului partid.

Tribunalul Bucureşti a decis însă să îi respingă cererea.  

„Respinge primul capăt de cerere ca neîntemeiat. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului în ceea ce priveşte capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD). Respinge capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD) ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală. Ia act că pârâtul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”, se mai arată în decizia instanţei. 

Aceasta este pentru a doua oară când fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor nu i se admite o astfel de solicitare după ce, în decembrie 2019, Curtea de Apel Bucureşti i-a respins o altă solicitare prin care Liviu Dragnea cerea dizolvarea partidului pe care l-a condus.

Totodată, Tribunalul Bucureşti a decis să respingă cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, dar a acceptat în schimb sesizarea Curţii Constituţionale, pe baza unei excepţii ridicate de Liviu Dragnea. 
 
„Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene ca inadmisibilă. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României. Sesizează Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 45 alin. 2 Legea nr. 14/2003 republicată, în ceea ce priveşte sintagma «de către Ministerul Public». Respinge ca neîntemeiate excepţiile inadmisibilităţii şi prescripţiei dreptului material la acţiune corespunzător prejudiciului presupus cauzat reclamantului în intervalul 07.07.2006-18.12.2012”, a hotărât Tribunalul Bucureşti. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Tomescu Tom
21.09.2020, 19:21:31

Breee ... ăsta o să ajungă personaj de serial de comedie .. Pe bune !

0 (4 voturi)
Un cititor
21.09.2020, 19:51:23

Ha, ha, ha !!! Nu se lasa mafiotul nici in inchisoare !!! I I s-a strambat coloana,....se plange, ....dar ticalos,.......asa cum il stim,......e pe mai departe !!! Asa-s mafiotii....!!! Insistenti pana le"iese" !!! Pai,.....sa-i dorim sa stea acolo pana rezolva. Acolo are mai mult timp. Sa dizolve Ciuma Rosie......Nu mai poate pune cizma pe ea, nu-l mai asculta decat "pt.ca putem". !!!

-1 (3 voturi)
I Voinea
21.09.2020, 20:18:21

S ar putea sa si fi dat seama pana si el de monstrul (psd) pe care l-a creat sau l a luat mostenire de la tatucu Ilici. Si DA, intra adevar ar trebui desfiintat.

+1 (3 voturi)
imsi imsi
21.09.2020, 20:23:11

PSD ul ar rebui sa l sprijine pe Dragnea chiar daca oficial condamna aspectele incadrate penal din activitatea acestuia.

-11 (13 voturi)
daniel apostol
21.09.2020, 21:37:26

ce refuza dragnea sa inteleaga ca nu mai este la butoane,insa sigur istoria o sa il repuna

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările