Politică

articolul anterior articolul urmator

Încotro?

27
5 Feb 2019 10:36:42
Remus Pricopie
FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Parlamentul şi-a reluat activitatea. În fruntea Camerei Deputaţilor, prezidând lucrările, îl vedem pe Liviu Dragnea, certându-se cu toată lumea, dar cel mai tare cu foştii colegi de partid. Tabloul este jalnic.

Chiar şi un necunoscător al politicii vede cum pentru Dragnea este foarte greu să ţină în mână o sală ostilă, iar ostilitatea vine inclusiv din partea grupului său politic, când se fac propuneri pentru funcţiile de conducere ale forului parlamentar.

Parlamentul este, prin definiţie, un loc al negocierilor şi acordurilor politice, uneori ad-hoc, între competitorii politici. Dar Dragnea nu prea mai are cu cine negocia. Aproape toţi îl dispreţuiesc, inclusiv „ai lui“. Aproape nimeni nu mai vrea să se asocieze cu el. A ajuns în situaţia în care lucrează cu oameni care nu au nici legitimitate, nici respectul colegilor de partid, oameni pe care chiar Preşedintele PSD, de-a lungul timpului, i-a admonestat public, ba chiar caricaturizat (vă las pe dumneavoastră să-i identificaţi). Iar aceşti oameni – câţiva – stau lângă el strict din interes: pentru a-şi rezolva problemele penale, pentru bani, funcţii, pentru ei sau pentru verişoara care a ajuns secretar de stat la Agricultură etc.

Oamenii de calitate, din propriul partid, au plecat sau stau retraşi. Atacurile din ultimele luni, din presa internaţională, sau discuţiile informale din întâlnirile politice europene, prilejuite de rolul pe care îl jucăm cu ocazia Preşedinţiei Consiliului UE, îl descriu pe Liviu Dragnea drept cel mai corupt politician din Uniunea Europeană. În aceste condiţii, nu cred că un om politic responsabil din PSD mai doreşte să fie în acelaşi tablou cu liderul său. Ba mai mult, are dileme: „Mai stau sau mă duc lângă Ponta, Creţu, Ţuţuianu, Mocioalcă, Neacşu, Tudose, cât încă se mai poate?“.

Direcţia spre care se îndreaptă Liviu Dragnea – un politician urmărit de trecut şi incapabil să înţeleagă prezentul – este clară: „steaua“ sa se va stinge curând. Întrebarea este cum vom reclădi noi această societate, în condiţiile în care singurele lucruri pe care Liviu Dragnea le-a cultivat timp de trei ani au fost minciuna, frica, lipsa de profesionalism, matematica parlamentară aproximativă, economia de tejghea, capitalul nefiscalizat, interesul de grup şi dispreţul pentru lege, pentru problemele publice, toate componente ale reţetarului disoluţiei sociale.

Citiţi continuarea aici

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

27 Comentarii

mitrut
5.02.2019, 12:12:51

Poate negocia cu alti criminali, dar aia il vor vinde la prima ocazie. Asa cum i-a vandut si el pe cei care l-au ajutat.

+11 (13 voturi)
inuendo
5.02.2019, 12:25:58

Încă are destui adepți suficient de bine spălați pe creier de latrine sau interese obscure.

+10 (14 voturi)
Ion Tamis
5.02.2019, 13:04:22

Fuhrerul Dragnea este doar o parte a problemei grave care tareaza prezentul si, mai ales, viitorul Romaniei: succesul in calitatea sa de "cultivator" al minciunii, coruptiei, guvernantzei cu hoti, agramati si fatuci debile si docile mental etc se explica nu doar prin lacomia sa de avere, lipsa de caracter si scrupule, induse probabil de o educatie in adolescenta de factura rural - militieneasca, ci, mai ales, prin fertilitatea neobisnuita a terenului psd -ist luat smechereste in arenda, unde mii de baroni, sefi si sefuti corupti din structurile de conducere ale organizatiilor locale si centrale ale psd/alde de-abia asteptau un lider providential, dispus, in vorbe si in fapte, sa imparta generos cu ei, in mod impunitiv, prazi bugetare si imobiliare ale tarii si sa-i inzestreze cu privilegii feudale. Cat timp ramane la putere (sustinut de UDMR si parazitarul grup parlamentar al minoritatilor), chiar si fara Dragnea, PSD va genera si promova in proportie de masa politicieni escroci si corupti.

+17 (19 voturi)
Lucian Pufu
5.02.2019, 13:35:43

Problema adevarata, dupa mine, e cum vom iesi din viitoarea criza care bate, bate, bate la usa. Cine-si va mai asuma sarcina taierilor, cine si cu ce conditii ne va mai da banii samd.

+11 (13 voturi)
Sandu Mihaita
5.02.2019, 14:24:10

Am inteles ca exista un cod etic printre hoti care e un fel de Biblie. Dragnea si cativa altii se pare ca l-au incalcat.

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (27)

Modifică Setările