Politică

articolul anterior articolul urmator

În PSD se pregăteşte măcelul

26
16 Oct 2019 08:35:55
Mircea Morariu

Vinerea trecută, puţin după ora prânzului, atunci când a ieşit în faţa presei spre a face o seamă de consideraţii referitoare la prima rundă de consultări cu reprezentanţii partidelor politice, preşedintele Klaus Iohannis nu a ratat ocazia de a evidenţia faptul că PSD nu a învăţat nimic din felul în care a pierdut puterea.

Dl. Iohannis se referea, desigur, în primul rând la faptul că mai- marii aşa-zişilor social democraţi români au refuzat să se prezinte la respectivele discuţii. Pare-se că a fost vorba despre o decizie luată pe cont propriu de preşedintele partidului, d-na Viorica Vasilica Dăncilă, la doar câteva ore după ce tot ea anunţase că PSD va da curs invitaţiei prezidenţiale. Nu exclud nici faptul că preşedintele deţinea deja un prim set de informaţii despre întâlnirea deloc de taină a radicalilor partidului care, simţind miros de sânge, pregăteau planuri menite să ducă la înlăturarea de la conducere a d-nei Dăncilă, dar şi a domnilor Mihai Fifor şi Eugen Orlando Teodorovici. Socotiţi de rebeli principalii vinovaţi pentru pierderea puterii. De vină pentru aceasta fiind, de asemenea, preşedintele Iohannis (doamna Dăncilă însăşi îl acuzase pe preşedinte că ar fi creat un haos), trădătorii, Opoziţia, Parlamentul.

Ieşiţi la declaraţii, grijulii fiind în exclusivitate de conservarea impresiei de unitate ce trebuie, totuşi, salvată tocmai spre a nu amplifica şi mai mult dezastrul care va fi mai mult ca sigur decontat la maximum cu ocazia alegerilor prezidenţiale din noiembrie, complotiştii au chemat-o să li se alăture şi pe d-na  Dăncilă. Care, deşi lăsa deja impresia unei ostatice scoasă din prizonierat doar din considerente de poză, a avut grijă să mai scoată pe gură un neadevăr. Minciuna dovedindu-se încă o dată regula de aur a codului deontologic al şleahtei PSD. Ce a insinuat d-na Dăncilă? Că una ar fi votul reprezentanţilor populaţiei în Parlament şi alta ceea ce ar vrea cu adevărat naţiunea, electoratul. Rămas încă, în marea lui majoritate, fidel şi recunoscător PSD pentru binele pogorât de acesta asupra ţării.

Toată aceste serie de întâmplări petrecute vineri (celor deja descrise adăugându-li-se cele din cursul CExN), relansarea de sâmbătă a candidaturii la prezidenţiale a doamnei Dăncilă, noianul de minciuni referitoare la iminente tăieri de pensii şi salarii menite să înspăimânte populaţia, minciuni relansate pe piaţă de goarnele pesediste mai mult sau mai puţin uzate (cât de caraghios s-a comportat iarăşi clovnul Codrin Ştefănescu în intervenţia lui telefonică de la Digi 24 !), agresivitatea din zilele care au urmat, decizia de ca parlamentarii partidului să nu participe la votul de învestitură anunţată ieri, nu au făcut decât să îi dea dreptate preşedintelui Iohannis. Da, PSD nu a învăţat nimic din votul de joi din Parlament, vot în urma căruia guvernul său a fost trimis acasă.

Impresia mea este că social-democraţii români s-au comportat în toate aceste zile ce au trecut de la pierderea puterii cu mult mai jalnic şi mai iresponsabil decât au făcut-o după votul de la alegerile europarlamentare din 26 mai. Atunci au admis, măcar cu jumătate de gură, şi, după cum se vede, doar de ochii lumii şi spre a păstra aparenţele că ar accepta reguile jocului democratic, că au comis greşeli, că au dezamăgit electoratul, că au pierdut încrederea măcar a unei părţi a celor ce i-au votat masiv în decembrie 2016. Acum, în declaraţiile lor publice, mai-marii pesedişti identifică vinovaţi exclusiv în altă parte, În vreme ce în spatele uşilor închise se ceartă, se iau de păr, se devoră, îşi ascut cuţitele, şi le arată ameninţător unii altora, dau expresie urii pe care o nutresc unii faţă de alţii. Pregătind măcelul care e în afara oricărui dubiu că va avea loc îndată după atât de previzibilul eşec al doamnei Viorica Vasilica Dăncilă la alegerile prezidenţiale. Eşec ce ar putea să intervină încă din primul tur al acestora.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro  şi pe blogurile adevarul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

MV R.
16.10.2019, 08:52:10

Comentariu considerat abuziv.

LochRoagPM
16.10.2019, 09:02:47

Foarte documentat și articulat ! Brava, felicitări Mircia Gutău!

-11 (13 voturi)
miron miron
16.10.2019, 09:43:08

Din pacate PSD e ca un balaur cu mai multe capete, care devorează. Se gaseste cate un Fat Frumos, care reuseste sa-i taie cate un cap, dar altul creste la loc. Asta a patit PSD timp de 30 de ani. Mi-e frica ca pana la urma din acest macel, balaurului PSD o sa-i creasca din nou capul la loc. Oricum Dancila nu va ajunge presedinte si o vor bascula, dupa care se vor organiza urgent si asa se va naste HIDRA din nou.

+3 (3 voturi)
Vanatorul/d.c.
16.10.2019, 09:46:29

Bine, bine, gata, am inteles : ”PSD e mort si ingropat in păpușoi..!”. Uraaa..! Dar despre programul de guvernare al salvatorilor natiunii, salvatorilor Europei, mai bine zis salvatori ai intregii omeniri, ba chiar si salvatori ai tuturor populatiilor din Univers, recte integrii si competentii Kaus Iohannis si Sica Mandolinu, nu mai zicem nimica..? Macar o odă. ceva, sau o statuie ca aia a lui Mao, c-asa-i frumos daca tot ne-am publicat ceva opere ”pas cu pas” la editura Partidului Comunist Chinez. Daaa.! Nu accept sa fiu contrazis..! Iohannis si Sica Mandolinu merita fra doar si poate ode, statui , ba chiar si un mausoleu, pentru ca din cate am aflat eu de prin ziarele in care scriu numai propagandisti candidati la premiul Nobel pentru Literatura - sectia ”Gargara maoist-comicaroasă de te doare stomacul de la atata râs”, cei doi si ”partidul meu” se pregatesc sa intre la guvernare si sa-i ..înece pe romani in bunastare, in huzur pe bani multi si fara munca, dupa exemplu lor personal , adica al lui Klaus Iohannis, cocalarul suprem al gastii (cu 17 dosare penale nu putea avea concurență pe functie ) si al perietorului spilhozenilor lui, Sica Mandolinu ..

-11 (17 voturi)
victor catuna
16.10.2019, 09:55:04

Măcelul... măcelărie... abator... porci, porcine.... ceafă de porc psdist, fudulii pesediste...

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (26)