Înregistrare cu Udrea, în dosarul Trăşculescu. Ministrul promitea fonduri doar primarilor PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA au găsit o înregistrare în telefonul lui Marian Calotă, complicele lui Alin Trăşculescu, în care ar apărea vocea Elenei Udrea. Această înregistrare era utilizată ca dovadă de cei doi complici pentru a le arăta oamenilor de afaceri că au acces direct la Elena Udrea.

"Banii pentru drumuri din programul PNDI vor fi direcţionaţi doar către primarii noştri, ai PDL", ar fi spus Udrea, informează RTV.

Marian Calotă nu a negat că în respectiva înregistrare ar fi vocea Elenei Udrea, dar a spus că era de fapt o înregistrare de la televizor. El şi Trăşculescu ar fi utilizat această înregistrare pentru a arăta că au acces direct la Elena Udrea.

Trăşculescu îşi negocia influenţa promiţându-le oamenilor de afaceri contracte cu statul, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastucturii.

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, Ministerului Justiţiei să solicite Parlamentului arestarea deputatului Alin Trăşculescu, sub acuzaţiile de trafic de influenţă şi fals.

"Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a înaintat ministrului Justiţiei solicitarea de a sesiza Parlamentul României - Camera Deputaţilor pentru a cere, în conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României, art. 24 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor şi art. 193 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, încuviințarea arestării deputatului Trăşculescu Alin Silviu, inculpat în dosarul nr. 336/P/2012, în sarcina căruia au fost reţinute următoarele infracţiuni: trafic de influență, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă", se arată într-un comunicat al DNA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite