Politică

articolul anterior

Între Servicii, Primăria Capitalei şi Căpitan

48
12 Apr 2016 17:05:59
Florin Buhuceanu
Marian Munteanu, candidatul PNL pentru Primăria Bucureşti FOTO Mediafax
Marian Munteanu, candidatul PNL pentru Primăria Bucureşti FOTO Mediafax

Astăzi a fost făcută publică decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului împotriva României în care al nostru stat a fost declarat complice indirect la infracţiuni motivate de ură şi pus să plătească. CEDO l-a sancţionat pentru modul ruşinos în care a investigat şi clasat un caz de agresiune îndreptat împotriva a şase tineri în vara anului 2006, la finele Marşului Diversităţii din Bucureşti.

Autorităţile române, inclusiv Ministrul de interne de atunci şi liberalul de astăzi Vasile Blaga, s-au întrecut în a-şi dovedi una celeilalte indolenţa şi ineficienţa cronică în investigarea infracţiunilor motivate de ură, în ciuda faptului ca parte dintre agresori fuseseră identificaţi (unul dintre ei era amploaiat SRI).

Este diferită situaţia acum, 10 ani mai târziu? Nu. Ştiu Poliţia şi Procuratura care sunt procedurile de urmat în cazurile de ură motivate antisemit, rasial, religios sau homofob? Nu. Nici nu există de altfel proceduri de urmat şi de raportat, ceea ce face ca România să arate în statistici mai ceva ca Norvegia ori Elveţia în combaterea acestor acte penale. Ce şi cum să combaţi ceea ce nu există în mod oficial?

E bine şi salutar că Guvernul şi-a făcut un examen de conştiinţă în fata cortului vandalizat al romilor din Piaţa Universităţii, trimiţând un semnal politic fără precedent, dar e suficient? E firesc ca în anul in care Romania a preluat preşedinţia Alianţei Internaţionale a Memoriei Holocaustului, capitala României sa fie disputată de un candidat legionaroid, înconjurat de profesionişti ai negării Holocaustului şi apărători a tradiţiilor homofobe ale neamului? Propus acesta tocmai de partidul Domnului Preşedinte Iohannis, ce mai ieri ne comunica triumfalist că suntem un model de bune practici la nivel european…Pe invers, probabil.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

48 Comentarii

cornel jurja
12.04.2016, 18:47:05

Stimabile, multiculturalismul desantat, tolerarea unei diversitati ptomivate artificial, impotriva naturii si moralei, conceptul de politica corecta promovat cu inconsienta impotriva realitatii evidente din viata de zi cu zi a adus Europa in pragul dezintagrarii culturale si pe cale de a ajunge si in pragul dezintegrarii politice. In privinta diversitatii cu adresare directa la homosexualitate si lesbianism am sa fiu un adept al acesteia cand o sa vad o imperechere naturala intre un tap si o iapa.

+4 (14 voturi)
Tomescu Tom
12.04.2016, 18:47:49

Nu comentam ...fiindca orice am spune ..ne condamnati !!! Cand declari un intreg stat ...condamni pe toata lumea .. pe fiecare cetatean..... Deci ...tacem ! Mai avem si copii de crescut .....

+1 (3 voturi)
Tomescu Tom
12.04.2016, 18:51:22

...* cand condamni un intreg stat..." E inadmisibil sa condamni o tara...pentrul actul a cativa nebuni....

+1 (3 voturi)
Tomescu Tom
12.04.2016, 18:52:20

Apropo ...de ce nu ii condamna si pe francezi ????

+2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
12.04.2016, 19:23:36

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (48)

Modifică Setările