Politică

articolul anterior articolul urmator

Între Teodor Meleşcanu şi Alina Gorghiu

8
29 Jan 2020 08:49:39
Mircea Morariu

Este de aşteptat ca liberalii, ca şi toate celelalte partide parlamentare situate de aceeaşi parte a baricadei, să profite de primele zile ale noii sesiuni parlamentare, zile ce presupun, între altele, şi realegerea feluritelor foruri de conducere ale celor Camere (vicepreşedinţi, sefi ai comisiilor) spre a forţa rezolvarea “problemei Meleşcanu”.

E vorba despre îndepărtarea din postul de preşedinte al Senatului a bătrânului diplomat bănuit a fi cu epoleţi pe umeri, epoleţii fiind dobândiţi încă din Epoca de Aur. Pe care există dovezi irefutabile că dl. Meleşcanu a slujit-o cu devotament până la capăt. De unde şi răsplata pe care i-au rezervat-o imediat după revenirea în ţară dl. Ion Iliescu şi puterea cripto-comunistă de la Bucureşti. Adică indivizii vinovaţi de furtul criminal al Revoluţiei anti-comuniste.

Dl. Meleşcanu a declarat la foarte puţine minute după ce Decizia Curţii Constituţionale a afirmat fără putinţă de tăgadă că respectivul a dobândit ilicit, cu complicitatea frauduloasă a PSD, această ultimă funcţie din mult prea îndelungata lui carieră ( evit să folosesc cuvântul demnitate deoarece numai de demnitate nu poate fi vorba în cazul cu pricina) că nu îşi va prezenta demisia decât după ce va vedea Motivarea Curţii şi Decizia publicată în Monitorul Oficial. Toate declaraţiile ulterioare ale acestui ins evident fără coloană vertebrală nu au făcut decât să o întărească pe prima şi să dovedească de câtă lipsă de bun simt este capabilă respectiva relicvă a naţionalism-comunismului ceauşist. Care asemenea ofiţerilor din fosta Securitate declară că şi-a făcut cinstit datoria şi s-a pus astfel în slujba ţării sale. Şi tot asemenea ofiţerilor din aparatul de forţă al socialismului dinastic, dl. Teodor Meleşcanu se bucură de pensie specială cu multe, foarte zerouri pe care o consideră a fi pe deplin meritată.

Teoretic, îndepărtarea de la şefia Senatului a d-lui Teodor Meleşcanu, înainte ca insul cu pricina să catadicsească să îşi dea demisia, nu ar trebui să le pună mari probleme liberalilor. Aparent dl. Meleşcanu a rămas de unul singur. PSD, cu al cărui sprijin s-a ales în toamnă dl. Meleşcanu preşedinte al Camerei Superioare a Parlamentului, s-ar putea să opteze pentru temporizarea punerii în practică a acestei obligatorii operaţiuni de igienizare morală doar spre a-şi arăta muşchii. Altminteri, la mijlocul săptămânii trecute, preşedintele interimar al partidului, dl. Marcel Ciolacu, a spus că în nici un caz PSD nu va susţine realegerea în funcţie a d-lui Teodor Meleşcanu, cel puţin cinci dintre social-democraţii aşa-zis de frunte anunţându-şi dorinţa de a dobândi poziţia de al doilea om în Stat.

Nu ştiu care va fi opţiunea PSD, pe cine vor trimite social-democraţii în luptă, însă opţiunea PNL, adică doamna Alina Gorghiu, mi se pare una nu doar riscantă, ci şi complet nepotrivită. Ea nu face decât să arate cât de puternică este în partid vocea preşedintelui Iohannis a cărui pupilă/pilă este, indubitabil, doamna Gorghiu şi pe ce nisipuri mişcătoare evoluează dl. Ludovic Orban.

Reamintesc că tot dl. Iohannis a impus-o drept preşedintă a PNL pe doamna Gorghiu după înlăturarea din funcţie a d-lui Crin Antonescu şi după alegerea d-lui Iohannis însuşi în funcţia de preşedinte al României. Nepriceperea politică a doamnei Gorghiu a avut drept rezultat dublul dezastru electoral înregistrat de PNL în cursul anului 2016. Atât la alegerilor locale cât şi la cele parlamentare. În mod firesc, după astfel de isprăvi cum nu se poate mai costisitoare doamna Gorghiu ar fi trebuit să ia o lungă pauză. Nici vorbă despre asta. Alina Gorghiu a pierdut lupta din toamnă cu dl. Meleşcanu, iar acum PNL o retrimite la război, crezând că în Parlament lucrurile stau ca la Loto-Pronosport şi se desfăşoară pe sistemul Mai trage o dată! Din păcate, acelaşi lucru este crezut şi de dl. Iohannis. Or, dacă doamna Gorghiu pierde şi de această dată, e clar. PNL are o problemă. A cărei rezolvare nu stă în realizarea visului cu alegerile anticipate.

Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Alexandru Bublic
29.01.2020, 11:59:50

Corect. Nu ca as fi eu misogin, dar in nici un caz Gorghiu sau Turcan.

+1 (3 voturi)
herr v.6.01
29.01.2020, 14:33:28

Nu stiu ce probleme poate avea PNL insa dl Morariu are una certa de memorie. Amintirile ii joaca feste. "Reamintesc că tot dl. Iohannis a impus-o drept preşedintă a PNL pe doamna Gorghiu după înlăturarea din funcţie a d-lui Crin Antonescu şi după alegerea d-lui Iohannis însuşi în funcţia de preşedinte al României." Crin n-a fost inlaturat din functia de lider al liberalilor, ci si-a dat demisia. A promis ca va demisiona daca partidul sau va lua sub 20 % la europarlamentarele din 2014, si s-a tinut de cuvant. Concomitent si proaspatul vicelider de atunci, Iohannis si-a dat demisia, candidand apoi pentru functia parasita in mod deliberat de Crin. Iata circumstantele in care Iohannis, proaspat presedinte de tara si-a ales succesorul in PNL. Concomitent cu retragerea la pensie a lui Crin, liberalii au absorbit pedelistii ramasi de izbeliste dupa ce Basescu ii afurisise fiindca n-au acceptat drept presedinte de partid pe Udrea Elena. Mai reamintesc ca liberalii si pedelistii fusesera pana la fuziunea prin absorbtie de o parte si de alta a baricadei politice. Carevasazica dusmani. In aceste conditii marele partid liberal trebuia sa pacifice cele doua factiuni rivale. Pentru aceasta aveau nevoie de un lider liberal care sa nu fi fost in prima linie a luptei contra pedelistilor si care sa nu fi fost prea vocal in a critica fostul dusman politic. Ori "pupila lui Iohannis" indeplinea exact aceste doua conditii. Ca in 2016, liberalii condusi de Alina n-au prea performat, asta-i alta mancare de peste. Promisiunile din campanie ale pesedistilor au urcat pana la cer, asa ca era greu pentru liberali sa tina pasul. Io zic ca Alina poate fi linistita timp de cateva luni No. 2 in stat. Mai ales ca e o mamica model :))

-2 (4 voturi)
victor catuna
29.01.2020, 16:08:38

Herr,esecul electoral al PNL se datoreaza cardasiei cu PSD,USL. Niciodata nu va putea fi desprinsa eticheta asta de pe fruntea penelistilor. Stii ce-i imbucurator din toata tarasenia asta,a ultimilor ani? Se incheaga o idee ff importanta: daca cade psd,cade si pnl,rezulta ca tara castiga. Sunt partide de comunisti,fara viitor.

0 (2 voturi)
Vanatorul/d.c.
29.01.2020, 16:03:06

Melescanu si Iohannis = doi fripturisti escroci imbatrâniți in șmenuri si imbogatiti din postura de eterni bugetari, ambii ”reșapati” si ”relansati” ..”la țanc” de catre adunatura de cocalari si smenari denumita PNL (organizatie infrationala infiintata de catre una din aripile Securitatii ceasusite dupa 1989, pentru a-si imbogati oamenii -ofiteri si turnatori, precum si pe odraslele acestora). In afara de asta, cei doi impostori mai au in comun faptul ca ambii sunt sustinuti pe net de cei mai tampi si mai limbăi slugoi digitali din Universul cunoscut:)) Alina Gorghiu..? O pitipoanca politica care apuca si ea ciolanele ce i se ofera in urma prestării unor servicii de genul.. ”all inclusiv”.

-5 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
29.01.2020, 17:12:34

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările