Politică

articolul anterior articolul urmator

Şase parlamentari au iniţiat un nou proiect de lege privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române

4
22 Apr 2021 15:38:58
Autor: News.ro
Institutul este condus de fostul preşedinte Ion Iliescu FOTO Shutterstock
Institutul este condus de fostul preşedinte Ion Iliescu FOTO Shutterstock

Cinci parlamentari PNL şi unul de la USR PLUS au iniţiat un nou proiect legislativ pentru desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române, după ce CCR a declarat neconstituţională ordonanţa de urgenţă care viza desfiinţarea institutului.

Deputatul liberal Alexandru Muraru anunţă, joi, într-un comunicat de presă, că împreună cu aleşii PNL Iulia Scântei, Alina Gorghiu, Gabriel Andronache şi Ioan Cupşa, dar şi cu senatorul USR-PLUS Cristinel Gabriel Berea, a depus o nouă iniţiativă legislativă pentru desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din 1989, condus „în mod ruşinos" de Ion Iliescu.

„Continuăm demersurile pentru desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din 1989. Mişcarea revoluţionară nu poate fi studiată şi interpretată de către cei care au confiscat idealurile revoluţiei. Ion Iliescu, preşedintele de onoare al Institutului, este judecat pentru crime împotriva umanităţii. Desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din 1989, o sinecură care, prin acţiunile sale, insultă memoria celor care au fost victimele evenimentelor sângeroase din urmă cu 32 de ani, rămâne una din coordonatele Partidului Naţional Liberal. Din nefericire, CCR a a declarat neconstituţională ordonanţa de urgenţă a guvernului Orban pentru desfiinţarea institutului cât şi legea de aprobare a OUG adoptată de actuala coaliţie", se arată în comunicatul deputatului liberal, Alexandru Muraru.

El susţine că românii au nevoie de aflarea adevărului şi nu de finanţarea de la bugetul de stat a unui institut de propagandă şi de distorsionare a evenimentelor din Decembrie 1989.

„Împăcarea cu istoria nu se face cu salarii alocate din bugetul public, cu funcţii de secretari de stat şi cu finanţare anuală de milioane de lei pentru un institut al sinecurilor acordate clienţilor politici numiţi în funcţii pe viaţă. În susţinerea acestei iniţiative, argumentăm că institutul nu a acţionat în vederea atingerii scopului şi misiunii pentru care a fost înfiinţat şi finanţat din fonduri publice, nu şi-a demonstrat utilitatea şi a generat, prin activitatea sa, numeroase tensiuni şi controverse în spaţiul public, transformându-se într-o platformă politică pentru satisfacerea intereselor personale", precizează liberalul Alexandru Muraru, unul dintre iniţiatorii proiectului de lege.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

M Costi
22.04.2021, 16:02:45

"...iniţiativă legislativă pentru desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din 1989, condus „în mod ruşinos" de Ion Iliescu....Iliescu... este judecat pentru crime împotriva umanităţii...' !?! Fake news : 1. Iliescu n-a mai iesit din casa de ani de zile , cum sa "conduca" Institutul ? 2. Dosarul "Revolutiei" a fost respins de judecatori , a fost trimis inapoi la PG. In schimb , nimic despre indemnizatiile celor peste 2000 de revolutionari . Avem revolutionari , da' nu avem Revolutie .... !

+1 (3 voturi)
escu
22.04.2021, 16:51:40

costi, nu fa pe...prosti!iliescu nu a iesit dar chasul i-a....intrat......incet incet se va judeca.....sper doar sa nu traim rusinea dea inmormanta cu onoruri militare un ASASIN! deci din partea mea : long life to iliescu.....

+1 (3 voturi)
bovis
22.04.2021, 18:33:23

La CV TUDOR alt mare roman au fost onoruri militare. ION ILICI ILIESCU le va primi si el. O sa fie ca in NC cand o sa moara bolsevicul ala, or sa planga oameni pe strada. https://www.youtube.com/watch?v=WJn-gubKQ1Y

-1 (1 vot)
Lucifer
22.04.2021, 16:33:36

Da, da, trebuie desfiinţat Institutul Revoluţiei(??!) dar şi Institutul Levantului al lui Constantinescu, plus ICR, plus....alte instituţii, comiţii, ONG-uri, etc.....

+2 (4 voturi)
Modifică Setările