Şedinţa CGMB în care Firea ar fi trebuit să dea explicaţii privind târgul de sărbători în Piaţa Victoriei, anulată. Consilierii puterii au boicotat întrunirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa extraordinară a Consiliului General al Capitalei, în care primarul Gabriela Firea ar fi trebuit să dea explicaţii cu privire la organizarea târgului de sărbători în Piaţa Victoriei, a fost anulată din lipsă de cvorum, în condiţiile în care grupurile PSD, ALDE şi PMP au boicotat şedinţa. Consilierii generali ai USR consideră că absenţa grupurilor majoritare este o dovadă de laşitate din partea PSD, ALDE şi PMP.

Şedinţa convocată vineri pentru ora 15.00 a început cu apoximativ jumătate de oră întârziere, fiind prezenţi doar 18 consilieri USR şi PNL. Numărul total al consilierilor este de 55, ceea ce înseamnă că pentru cvorum era nevoie de 28 de persoane membre al CMGB. Din lipsă de cvorum, şedinţa a fost anulată. Printre absenţi au fost: primarul Gabriela Firea, cei doi viceprimari şi preşedintele de şedinţă.  

„Este păcat că nu am putut convoca cvorum pentru a vota un proiect foarte important pentru cetăţenii Bucureştiului, mai exact, decretarea Pieţei Victoriei ca locul unde vor fi manifestaţii civice şi nu târguri de Crăciun. Faptul că PSD-ALDE şi PMP nu au venit astăzi la şedinţă, ne arată că se tem de cetăţeni. Cetăţenii care îşi doresc transparenţă şi care îşi doresc să îşi vadă reprezentanţii muncind pentru ei în Consiliul General, astăzi au ocazia să vadă că cei pe care i-au votat nu sunt aici să-şi facă treaba. Neavând cvorum, proiectul de hotărâre nu poate fi adoptat, nu putem să punem întrebări nici directorilor celor două instituţii ARCUB ŞI PROEDUS, care au luat această decizie intempestivă. Nu dăm vina pe funcţionarii primăriei pentru că, de multe ori, ei sunt supuşi unor presiuni”, a declarat consilierul general USR Roxana Wring.

Ea a afirmat că spera ca PSD şi grupurile aliate „să nu dea bir cu fugiţii” şi să îşi asume o dezbatere corectă în Consiliul General. „Se pare că acest lucru nu face parte din viziunea lor asupra democraţiei”, a subliniat Wring.

Şedinţa extraordinară a CGMB a fost convocată de grupul USR, susţinut de PNL, pentru a clarifica situaţia organizării unui târg de sărbători în Piaţa Victoriei şi  modul în care a fost luată această decizie. De asemenea, municipalitatea ar fi urmat să pună la dispoziţia consilierilor generali, potrivit celui de-al doilea punct de pe ordinea de zi, toate documentele oficiale emise de primarul Gabriela Firea, Primăria Capitalei, CGMB, PROEDUS, ARCUB, Inspectoratul Şcoalar sau orice altă instituţie din subordinea primăriei, care au stat la baza deciziei de a organiza acest târg în faţa Guvernului, precum şi a altor documente emise după luarea deciziei.

La al treilea punct aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB a fost proiectul de hotărâre iniţiat de USR, prin care se propune ca Piaţa Victoriei să fie rezervată manifestaţiilor civile, sindicale sau oricăror proteste.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite