UPDATE Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), în care a fost discutat Planul de înzestrare a Armatei, s-a încheiat, după mai puţin de o oră.Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, care i-a prezentat planul revizuit de înzestrare a armatei, aflat pe ordinea de zi a şedinţei CSAT.
Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2017 - 2026 prevede respectarea şi implementarea angajamentului politic asumat în anul 2015 de către toate partidele politice de a aloca 2% din PIB sectorului Apărării pentru 10 ani, începând cu acest an, preciza Administraţia Prezidenţuială
Planul de înzestrare a Armatei stabileşte sistemele şi echipamentele planificate a fi achiziţionate prin Programul anual al achiziţiilor publice ale Ministerului Apărării Naţionale privind înzestrarea cu armament, tehnică de luptă şi materiale cu destinaţie militară.
Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, declara că proiectul care prevede înzestrarea Armatei până în 2026 a fost refăcut şi este pregătit să îi fie prezentat preşedintelui Klaus Iohannis la următoarea şedinţă a CSAT, după ce documentul a fost retras de pe ordinea de zi a ultimului Consiliu Suprem de Apărare a Ţării, din 4 iulie.
"Avem 2% din PIB. Doar o parte destinată înzestrării. Retragerea de la CSAT a proiectului de înzestrare până în 2026 s-a făcut la solicitarea mea pentru a da consistenţă şi în cifre, şi ce este în spatele cifrelor, angajamentului de 2% din PIB până în anul 2026. Documentul a fost refăcut şi, atunci când domnul preşedinte al României, Klaus Iohannis, va solicita, vom prezenta CSAT documentul complet”, spunea ministrul Apărării.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
0 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate