Şedinţa de Guvern fără miniştrii USR PLUS. Partidul condus de Barna şi Cioloş acuză că secretarii de stat au fost ameninţaţi pentru a participa la întrunire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Declaraţii - Dacian Cioloş - Dan Barna - Parlament - 1 sep 2021 / FOTO Inquam Photos / George Călin

Executivul a decis să ţină şedinţa de Guvern fără miniştri USR PLUS. Partidul care a anunţat că nu va participa face apel la premier să nu pună secretarii de stat PNL din ministerele conduse de USR PLUS să încalce legea.

„USR PLUS ia act de amenintarile asupra secretarilor de stat PNL din ministerele conduse de ministri USR PLUS de a se prezenta la sedinta de guvern. (...) Facem apel la seful executivului sa nu puna oamenii in situatia de a incalca legea prin uzurparea de calitati oficiale, a transmis formaţiunea. 

Ei au explicat că „reprezentarea unui minister, conform legii, este atributul ministrului si poate fi delegata doar de catre acesta prin ordin scris”. 

În acelaşi timp, Consiliul Legislativ, condus de Florin Iordache, a dat aviz favorabil Ordonanţei de urgenţă pentru aprobarea programului naţional Anghel Saligny. 

Vezi documentul aici

Ministrul Justiţiei Stelian Ion spunea că ar fi o greşeală din punct de vedere legal ca şedinţa de Guvern să fie ţinută fără participarea miniştrilor USR PLUS.

"Am decis să nu participăm în această seară la şedinţa de guvern şi să convocăm maine dimineaţă, la ora 10, şedinţa coaliţiei. În acest context, şedinţa de mâine va fi cea care defineşte cum vom proceda în continuare", a anunţat Dan Barna.

Afirmaţiile vin în contextul în care şedinţa de guvern a fost suspendată, miercuri dimineaţa, ca urmare a introducerii pe ordinea de zi suplimentară a proiectului de dezvoltare locală Anghel Saligny, fapt ce a determinat nemulţumirea USR PLUS. Discuţiile au fost iniţial reprogramate pentru ora 19.00, însă din cauza neînţelegerilor liderii USR PLUS vor amânarea dezbaterilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite