Şedinţă între liderii coaliţiei la cererea lui Tăriceanu. PSD şi ALDE s-au înţeles pe Fondul Suveran de Investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit vineri, la Parlament, pentru a discuta pe tema rectificării bugetare. Întâlnirea are loc la cererea ALDE, iar prezent a fost şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici. La dialog au asistat totodată şi consilierul premierului Darius Vâlcov, dar şi deputaţii ALDE Andrei Gerea şi Daniel Chiţoiu.

UPDATE Liviu Dragnea: Pe Fondul Suveran de Investiţii este o ordonanţă foarte importantă, trebuie analizată foarte bine. Am convenit forma finală cu ALDE, noi credem că este un cadru care elimină orice risc pentru societăţile comerciale care vor intra în cadrul acestui Fond. În prima şedinţă de Guvern va fi adoptată acestă OUG. Până la sfârşitul anului toate actele normative vor intra în vigoare. Fondul va funcţiona din 2019. 

Andrei Gerea, ALDE: Fondul Suveran de Investiţii este cel mai important proiect de ţară de la intrarea României în UE. 

Despre CEX:

Dragnea: Nu anunţ CEX-ul prin presă. 

***

Liderii coaliţiei, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, s-au întâlnit vineri la Parlament pentru a discuta despre rectificarea bugetară, dar şi despre Fondul Suveran de Investiţii. În biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor au mai fost prezenţi şi secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu şi vicepreşedintele formaţiunii Andrei Gerea. Din tabăra social-democrată au participat ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici şi consilierul guvernului Darius Vâlcov. 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că-l va chema pe ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, la o şedinţă de coaliţie pentru a face o informare la zi cu privire la execuţia bugetară şi la proiectul bugetului de stat, pe motiv că, „în acest moment, nu are o imagine a situaţiei”. 

Totodară, potrivit unor surse politice, liderul ALDE i-ar fi cerut ministrului Energiei, Anton Anton (ALDE), să nu semneze niciun proiect de hotărâre de Guvern pe tema Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), proiectul fiind unul important pentru Liviu Dragnea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite