Şefa ANAF, care a dat celebrul Formular 600, are zilele numărate. Teodorovici: „Sunt discuţii în derulare“. Cine ar putea fi numit la conducerea Fiscului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirela Călugăreanu, şefa ANAF, care şi-a asumat celebrul Formular 600, ar putea fi schimbată de la conducerea instituţiei, a anunţat ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici. Premierul Viorica Dăncilă ar urma să îl numească pe Sorin Giuvelea la conducerea Fiscului, potrivit revistei Capital.

"Este o discuţie privind schimbarea şefului ANAF. Sunt încă discuţiile în derulare. Până când nu va apărea în Monitorul Oficial decizia de numire din partea primului ministru a persoanei care va ocupa funcţia de şef de la Fisc, nu are rost să facem speculaţii. Indiferent cine vine în această poziţie, va trebui să aibă un contract clar de perfomanţă, va avea nişte indicatori clari de performanţă şi, dacă nu răspunde, dacă nu îndeplineşte aceşti indicatori... acea persoană... În următoarele zile se va lua o decizie (cu privire la noul şef al ANAF - n. r.)", a spus Teodorovici, la Antena 3

Potrivit Capital, premierul Viorica Dăncilă ar urma să îl numească pe Sorin Giuvelea la conducerea ANAF. Acesta a mai condus instituţia pentru o perioadă scurtă, în perioada în care guvernul era condus de Sorin Grindeanu.

Mirela Călugăreanu, preşedinte al ANAF, este principala responsabilă pentru Formularul 600, care a generat proteste la începutul anului 2018.

Mirela Călugăreanu este în funcţie de la data de 22 iulie 2017, după ce fostul premier Mihai Tudose l-a demis pe Bogdan Stan. Înainte de a prelua conducerea ANAF, Mirela Călugăreanu a fost director executiv la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti (DGRFP – Bucureşti) unde avea un venit anual de 105.000 de lei, potrivit declaraţiei de avere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite