Şeful Comisiei pentru drepturile omului din Cameră îi ia apărarea lui Erdogan. Deputat USR: Ibram pare să slujească intereselor a două regimuri ticăloase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, Iusein Ibram, le-a cerut aleşilor din Parlament să nu-l mai atace pe preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, un şef de stat care ar avea legitimitate şi despre care spune că a fost ales cu 75%, deşi liderul de la Ankara a câştigat cu greu un nou mandat.

„Aş avea rugămintea ca cei care se referă la situaţii care se petrec în ţara noastră, să lase în pace ţările celelalte: Rusia, Turcia, Franţa. Să ne ocupăm de problemele (n.r. pe) care le avem în ţară. Să nu uităm că Tayip Erdogan a fost votat de 75% din poporul turc. Să lăsăm toate atitudinile pentru informaţiile noastre, să le păstrăm şi să nu le expunem aici“, a afirmat deputatul Iusein Ibram,   reşedintele Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor şi reprezentant al minorităţii turce.

Deputatul USR Stelian Ion a atras atenţia asupra comportamentului reprezentantului minorităţii turce. „În parlamentul României, Iusein Ibram, reprezentant al minorităţii turce, ia apărarea unui regim opresiv cum este cel al lui Erdogan. Stupoarea este cu atât mai mare cu cât Ibram este preşedintele Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor (!) şi a votat cot la cot cu PSD toate măsurile de anihilare a justiţiei. După vorbă şi după purtare, domnul Ibram pare să slujească intereselor a două regimuri ticăloase: cel al lui Dragnea şi cel al lui Erdogan. În plus, minte cu neruşinare pentru că Erdogan a fost ales anul trecut cu 52%, nu cu 75% din voturi, opoziţia reclamând numeroase fraude electorale. Îmi permit să-i întreb pe etnicii turci şi tătari din Dobrogea cum se raportează la deputatul Iusein Ibram“, a scris pe Facebook deputatul USR. 

Stelian Ion prezintă şi câteva exemple de încălcare a drepturilor omului. „Şi ca să ne fie clar cine este Erdogan, trebuie spus că aparatului său i-au căzut victimă în ultimii doi ani şi jumătate sute de mii de turci. Oamenii au fost daţi afară din serviciu, au fost arestaţi, încarceraţi, torturaţi şi chiar daţi dispăruţi şi omorâţi“, a mai scris alesul USR. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite