Liviu Iolu: Valentin Mircea nu va pleca din funcţie de şef al Corpului de Control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto MEDIAFAX
Foto MEDIAFAX

Valentin Mircea rămâne în funcţia de şef al Corpului de control, până la finalul mandatului Cabinetului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu. El a precizat că şeful Corpului de control îşi anunţase intenţia de a pleca din Executiv, înainte de declaraţiile pe care le-a făcut şi care priveau reacţia autorităţilor în cazul unui cutremur.

UPDATE 12.10  Valentin Mircea rămâne în funcţia de şef al Corpului de control, până la finalul mandatului Cabinetului, anunţă purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu. El a precizat că şeful Corpului de control îşi anunţase intenţia de a pleca din Executiv, înainte de declaraţiile pe care le-a făcut şi care priveau reacţia autorităţilor în cazul unui cutremur.

„Şeful Corpului de control si-a anunţat intenţia de a pleca din Executiv înainte de declaraţiile pe care le-a făcut şi care priveau reacţia autorităţilor în cazul unui cutremur. Valentin Mircea nu va pleca din funcţia de şef al Corpului de control. Premierul a avut o discuţie cu Valentin Mircea şi au convenit ca până la finalul acestui mandat şeful corpului de control să rămână în funcţia pe care o deţine”, a precizat, luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

UPDATE:11.30  Valentin Mircea a publicat un mesaj pe contul personal de Facebook, în care precizează că i-a cerut prim-ministrului Dacian Cioloş încă de la începutul lunii septembrie, să fie eliberat din funcţie odată cu reorganizarea  Corpului de Control al Primului Ministrului în Inspecţia Generală a Guvernului.

 „Având în vedere informaţiile apărute în această dimineaţă în mass-media, precizez următoarele: încă de la începutul lunii septembrie am solicitat primului ministru ca, odată cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministrului în Inspecţia Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, să fiu eliberat din funcţie, pentru a putea să mă ocup de proiectele profesionale şi academice amânate odată cu venirea la guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale în străinătate. Primul ministru m-a rugat să răman insă în continuare, pană la finalizarea mandatului actualului guvern. 

   

 Proiectul de OUG privind înfiinţarea Inspecţiei Generale a Guvernului prevede că la conducerea acestei noi structuri să se afle un funcţionar public, în vederea asigurării profesionalismului şi stabilităţii structurii de control a guvernului.” , a scris Valentin Mircea pe Facebook.

Ştire iniţială

Potrivit sursei citate, Valentin Mircea şi-a depus demisia înainte de izbucnirea scandalului legat de mesajul publicat pe Facebook sâmbătă, după cutremurul care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în care a atenţionat populaţia să nu aibă încredere în autorităţi în caz de dezastru natural. 

Conform unor surse citate de News.ro, Valentin Mircea urmează să plece din funcţia de şef al Corpului de control al premierului de la 1 octombrie, la acest moment decizia nefiind formalizată.

"IGSU - 0 (zero). Televiziunile de ştiri - 0 (zero). Institutul de Fizică a Pământului - 1 (unu) - a «crăpat» site-ul, iar comunicarea pe paginile de socializare s-a limitat la Twitter! Concluzia preliminară: instituţiile statului român au note maxime la simpozioane şi umflat muşchii, dar nu vă bazaţi pe ele când va lovi un mare cutremur. Mass-media şi mai ales televiziunile sunt odioase: ore întregi nici măcar nu au oferit vreo informaţie elementară despre cutremur şi nu au liniştit oamenii", a scris oficialul guvernamental, la scurt timp după producerea cutremurului.

Mesajul a fost şters ulterior de pe reţeaua de socializare, iar Valentin Mircea a publicat pe pagina sa un mesaj potrivit căruia opiniile exprimate "reprezintă exclusiv poziţia personală a autorului".

"Este vina mea că nu am fost înţeles. În curând voi reveni înapoi, în mediul privat, iar comunicarea va fi făcută în principal pe LinkedIn, Twitter şi pe blogul meu profesional", a mai scris şeful Corpului de Control.

Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a precizat că poziţia exprimată de Valentin Mircea era una personală.

„Valentin Mircea a vorbit în nume personal, acesta nu este şi poziţia Guvernului. Guvernul, prin vicepremierul Vasile Dîncu şi instituţiile pe care le coordonează, a analizat recent care este răspunsul autorităţilor la un cutremur cu consecinţe deosebite si raportul a fost prezentat în Guvern şi apoi public, împreună cu concluziile şi măsurile necesare pentru siguranţa populaţiei”, a spus Iolu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite