Politică

articolul anterior articolul urmator

Şeful PSD Iaşi: „Liberalii şi useriştii ieşeni trec printr-o etapă adolescentină. Preocuparea lor este legată doar de imagine şi de interese personale”

3
15 Mar 2021 16:54:39
Autor: News.ro
FOTO: Facebook/ Maricel Popa
FOTO: Facebook/ Maricel Popa

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, le cere liderilor ieşeni ai PNL şi USR PLUS să lase „gargara ieftină” şi să pună osul la treabă, după eşecul negocierilor între cele două partide de a forma o alianţă la Iaşi.

Maricel Popa susţine, într-un comunicat de presă, că PNL şi USR PLUS se joacă de-a şoarecele şi pisica, în timp ce suntem în plină pandemie, iar „marile proiecte ale judeţului zac uitate prin sertare”.

„Liberalii şi useriştii ieşeni trec printr-o adevărată etapă adolescentină în care ba se caută, ba se resping, ba se iubesc, ba se urăsc, ba nu discută cu persoane acuzate de corupţie. Preocuparea celor care guvernează local, dar şi naţional, este legată doar de imagine şi de interese personale.  Şi dacă nu ar fi pandemie, dacă oamenii nu ar lua foc prin spitale, dacă pensiile ar creşte, dacă am fi campioni la atragerea de fonduri europene, probabil că nici nu ar conta cum înţeleg liberalii şi useriştii că trebuie să îi reprezinte pe ieşeni”, afirmă liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

Şeful social-democraţilor ieşeni le cere liderilor ieşeni ai PNL şi USR PLUS să înceteze „hărmălaia” şi „circul”.

„Mai puneţi şi osul la treabă. Lăsaţi gargara ieftină şi preocupaţi-vă de soarta celor care v-au ales. În timp ce vă certaţi pentru ciolan, fondurile din PNRR trec pe lângă Iaşi, iar pandemia ucide ieşeni aproape în fiecare zi.  Marile proiecte pe care le-aţi anunţat prin campaniile electorale zac uitate prin sertare”, mai spune senatorul PSD Maricel Popa.

El consideră că Iaşiul nu se poate dezvolta cu lideri cercetaţi de DNA sau trimişi în judecată şi „nici cu oameni preocupaţi doar de acapararea cât mai multor funcţii şi plasarea clientelei politice în posturi călduţe”.

„După negocierile eşuate de astăzi (luni – n.r.) dintre PNL şi USR PLUS o concluzie se poate desprinde foarte clar: preşedintele PNL Iaşi (Costel Alexe .- n.r.) fuge de orice răspundere politică şi administrativă. Nu îl interesează nimic, în afară de propria persoană şi eventuale beneficii personale, politice sau de altă natură, poate chiar pentru cuibul penal de la Sculeni”, a precizat preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

Reprezentanţii USR PLUS s-au retras de la negocierile programate luni cu PNL Iaşi pentru formarea unei alianţe locale, motivând că la discuţii a venit doar primarul Mihai Chirica, nu şi liderul filialei judeţene, Costel Alexe.

Potrivit reprezentanţilor USR PLUS, Mihai Chirica a încercat „un bluf“, în timp ce „PNL a demonstrat că face doar exerciţii de PR şi nu are niciun interes să susţină proiecte pentru ieşeni“.

În replică, primarul liberal al Iaşiului Mihai Chirica susţine că USR PLUS şi-a propus să blocheze din start negocierile, el precizând că apariţia USR PLUS este „un accident politic”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

m lupascu
15.03.2021, 17:09:46

- bine că nu fură și nu modifica legislația penală pentru a nu întra în pușcărie

Temistocle Atenianul
15.03.2021, 18:30:57

Etapa aia "adolescentina" este fireasca in orice constructie politica implicand un partid politic nou, tovarase senator al Ciumei Rosii, lucru care sigur n-are cum sa il inteleaga PCR-ul transformat in PSD. Apropos, voi cu cine puteti face vreo alianta la nivel national, tovarasi? Nici macar cu (h)AUR, la a carei creatie au participat din plin cei care il manevreaza si pe acest senator de paie!

+7 (7 voturi)
muresan anna
16.03.2021, 08:39:56

Dar preocuparea PSD care este? De ipocriti e plin pesedeul!

Modifică Setările