Şeful USR: Cu siguranţă că partidul nostru va avea un candidat al său în turul I al prezidenţialelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele USR, Dan barna. FOTO Eduard Enea
Preşedintele USR, Dan barna. FOTO Eduard Enea

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat că partidul său va avea „cu siguranţă“ un candidat propriu în turul I al alegerilor prezidenţiale din 2019, iar pe preşedintele Klaus Iohannis îl va susţine numai în situaţia în care acesta va ajunge în turul II cu un contracandidat din tabăra PSD.

„Despre candidaţi este oarecum prematur să vorbim. Ce pot să spun cu siguranţă este că la alegerile prezidenţiale în turul I, USR va avea cu siguranţă un candidat, pentru că suntem un partid care îşi doreşte să conteze în politica din România şi în anii care urmează. Suntem un partid nu doar de conjunctură, ci un partid care reprezintă acea idee importantă că se poate face politică şi decent, cu oameni care vin din societate şi care vor să schimbe nişte realităţi care timp de 27 de ani s-au dovedit nefuncţionale“, a declarat Barna, pentru Agerpres.

Întrebat dacă această poziţie exclude posibilitatea ca USR să îl susţină în turul I al prezidenţialelor pe Klaus Iohannis, Dan Barna a menţionat că actualul preşedinte al ţării reprezintă pentru USR o opţiune numai pentru turul II, în caz că nu va ajunge acolo candidatul USR. „Preşedintele Iohannis a reuşit în mare măsură să reprezinte vocea cetăţenilor (...) Evident că sunt discuţii politice care vor avea loc la momentul respectiv. Dar ceea ce eu spun cu siguranţă este că USR va avea un candidat în turul I. Evident că în turul al doilea, dacă candidatul nostru nu va ajunge acolo, între opţiunea preşedintele Iohannis şi, să spunem Gabriela Firea, vom susţine cu toată energia pe preşedintele Iohannis, aici nu este niciun dubiu", a mai spus liderul USR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite