Politică

articolul anterior articolul urmator

Şerban Marinescu, lider M10, despre Colectiv: Au fost zile de doliu şi am tăcut. Dar acum e timpul să ţipăm. Moartea poliţistului Gigină va fi recuperată acum

5
3 Nov 2015 14:02:00
Autor: Mădălina Mihalache
Şerban Marinescu, lider M10 FOTO Adevărul
Şerban Marinescu, lider M10 FOTO Adevărul

Arhitectul Şerban Marinescu, unul dintre liderii partidului M10, a vorbit, la Adevărul Live, despre vinovaţii pentru tragedia de la Colectiv şi le-a cerut oamenilor să iasă din casă pentru a protesta împotriva lui Oprea şi Piedone. De asemenea, Şerban Marinescu, care l-a denunţat pe fostul primar din Vâlcea pentru că i-a cerut „zeciuiala“,  a prezentat  strategia M10 pentru alegerile de anul viitor.

Principalele declaraţii ale lui Şerban Marinescu:

Cea mai mare vină pentru tragedia de la Colectiv o au autorităţile, care n-au făcut nimic şi nu fac nici acum nimic. Erau foarte mulţi arhitecţi la concert şi cunosc foarte mulţi oameni care au fost răniţi sau şi-au pierdut viaţa. Sunt doi asistenţi de la Facultatea de Arhitectură care au murit, la fel şi un bun prieten de-ai mei, chitaristul trupei. Cel mai important este să punem presiune pe autorităţi şi pe clasa politică să nu se mai repete aşa ceva. Au fost zile de doliu în care am tăcut, dar acum e momentul să ieşim şi să ţipăm în piaţa publică că aşa nu se mai poate. Piedone nu înţelege că tu, ca primar, ţii în mână o întreagă adminsitraţie. Iar dacă această administraţie nu funcţionează, dar nu numai că nu funcţionează, ci şi omoară oameni, trebuie să pleci de acolo. Şi moartea poliţistului Gigină, şi moartea celor de acum, ar trebui să ne spună „până aici“. Moartea poliţistului Gigină va fi recuperată acum. Mi se pare absolut oribil ce fac Oprea şi Piedone. Nu se mai poate aşa. Trebuie să-i schimbăm cu altcineva. Am aşteptat atâţia ani să-i schimbăm cu alţii. Hai să-i înlocuim cu noi! 

Despre evoluţia M10

Să iei 10 - 12% în oraşele mari, mi s-a părut extraordinar la alegerile prezidenţiale. Era foarte greu să faci partid. Am făcut o Asociaţie, am început să derulăm nişte proiecte de liberalizare a vieţii politice. A fost foarte greu să strângem cele 200.000 de semnături. Apoi s-a schimbat legea. Misiunea noastră este să-i chemăm pe oameni alături de noi.

Despre denunţarea unui primar care a cerut şpagă

Eu sunt arhitect. Sunt asistent la Facultatea de Arhitectură Ioan Mincu. Am făcut un concurs. Am câştigat concursul. Înainte să fim plătiţi, primarul Frâncu ne-a cerut 10% din bani. Ne-a cerut zeciuiala. A scris pe foaie suma. Ne-am înfuriat! Voiam să-l bat fizic, să-l pocnesc. Mi s-a părut că m-a umilit. Am fost la DNA. l-am denunţat. A început să ne preseze şi ne chema n tot felul de locuri dubioase, prin baruri de prin Băneasa. Era un proiect pe fonduri europene. Am vorbit cu procurorul de caz. Ne-a sunat şi l-au prins. A fost un flagrant. S-a ajuns ca acest primar să facă puşcărie.

De ce Monica Macovei şi nu alt partid

Monica este o eroină a luptei anticorupţie. O urmăream demult. O admiram. Trăim numai din cotizaţii. Este de 10 lei cotizaţia, nu un leu ca la PSD, dar acolo oricum nu plăteşte nimeni. Oamenii care vin şi sunt activi dau şi bani la partid.

Despre obiectivul de la alegeri

Să facem nişte figuri cât mai frumoase, în cât mai multe locuri. Nu excludem să mergem şi la sate şi la comune. Vom avea şi la Sectoare şi la Primăria Capitalei. Monica Macovei poate oricând să fie un candidat. Am luat în calcul şi varianta Monica Macovei la Bucureşti. Acolo unde nu o să avem candidaţi vom susţine candidaţii independenţi. Ne propunem să intrăm în Parlament. Nu intrăm, ne propunem să mergem înainte.

Despre scrisoarea adresată către Iohannis privind nepromulgarea legii votului prin corepondenţă

Noi am fost dezamăgiţi de cum a ieşit legea. Monica Macovei a promis Diasporei că o să-i ajute să voteze. Au făcut un lucru prost. Devine atât de greu să votezi prin coprespondenţă. Au făcut-o doar să bifeze. Nu am primit nicio reacţie din partea preşedintelui Iohannis. L-am votat pe Klaus Iohannis în turul II. Sunt dezamăgit acum. Nu are reacţie sau are o reacţie foarte proastă. Nu simt că am un partener acolo. Că simte agenda publică. Mi se pare efectiv absent.. Este un preşedinte absent.

Despre o eventuală colaborare între M10 şi Mişcarea Populară a lui Traian Băsescu

Nu cred. S-a vorbit, dar puţin. Ideea a fost respinsă e majoritatea oamenilor. Traian Băsescu a ajuns să aibă un discurs anti-Justiţie care pe noi ne sperie. Ceea ce spune astăzi este complet împotriva a ceea ce spunem noi.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

maria ionescu
3.11.2015, 14:21:58

incredibil!!!toti neica nimeni ”veritabili” au ajuns sa fie popularizati intr-un ziar national si ne mai intrebam de ce nu mai avem elite..

0 (4 voturi)
Nirolf
3.11.2015, 14:39:37

Incredibil ! maria ionescu este revoltata ca "un neica nimeni" este popularizat intr-un ziar national . Dar oare nu va revolta faptul cand cititi ca : "maria ionescu a apreciat comentariul lui maria ionescu" ? Nu va mai intrebati : de ce nu mai avem elite ? Avem !

0 (2 voturi)
Constantin Pavelescu
3.11.2015, 16:14:52

@Nirlof. Nu fiţi supărat pe d-na ionescu. Are şi ea dreptatea ei. De d-l Şerban Marinescu n-a auzit în viaţa ei, aşa că ăla-i neica nimeni, ce altceva poate să fie?... Personalităţile se nasc gata personalităţi şi atunci cînd apar pentru prima dată în viaţa lor în public, deja-s consacrate. Cam ca Isus, care încă nu se născuse şi deja magii alergau de le sfîrîiau călcîiele să i se-nchine. Aia-i personalitate genuină. Ceilalţi, cei care nu s-au născut cu scufie, n-au dreptul după părerea d-nei ionescu să apară în public pentru că-s neica-nimeni. Pentru că nu se pot compara cu alte personalităţi deja consacrate aflate în zona celor recunoscute de d-sa, printre care probabil că se află Oana Zăvoranu, Gina Pistol, Răduleasca şi alte personalităţi asemenea lor, nume publice cunoscute, fără ca desigur să-l uităm pe domnul Mihai Gîdea, o mare personalitate care prin analizele competente ale d-sale alături de rafinamentele intelectuale ale pomenitelor, umplu ecranul televizorului d-nei ionescu cu elevaţia spirituală din care d-sa se inspiră. Aşa că nu i-o luaţi în nume de rău d-nei ionescu. Competenţa mentorilor d-sale este mai presus de orice îndoială.

+1 (5 voturi)
tampa_killer
3.11.2015, 16:22:07

cum poti omori acest moment in care oamenii se simt solidari? Vin politicienii si incearca sa-si traga foloasele.. hienele gata sa fuga dupa voturi.. lichele ordinare!!!

+2 (4 voturi)
Ovidiu Martin Jurj
3.11.2015, 18:34:26

Gașca securiștilor Junincii Vacovei caută mediatizare cu orice preț. Ba un miting pro maidanezi, ba cazul Gigină, ba cazul Colectiv. Oare ce-o mai urma? Și cine i-o urma pe ciolănarii ăștia cu epoleți ascunși? Chestia cu cotizația e vrăjeală, au bani din diaspora și de la tot felul de ONGuri. Cât de fraier să fie careva să-i creadă și mai ales să-i voteze? Eu unul precis nu.

-1 (1 vot)
Modifică Setările