Politică

articolul anterior articolul urmator

Şerban Nicolae îl acuză pe Iohannis de nazism. Institutul „Elie Wiesel”: Istoria Holocaustului nu este subiect de campanie electorală

5
15 Oct 2019 12:51:30
Autor: News.ro
Şerban Nicolae. FOTO Alexandru Dobre / Mediafax
Şerban Nicolae. FOTO Alexandru Dobre / Mediafax

Şerban Nicolae, senator PSD, a declarat, luni seară, că preşedintele Klaus Iohannis încearcă „exterminarea PSD-iştilor pe un model de acum 70-80 de ani”, făcând trimitere la acţiunile naziştilor. Afirmaţiile lui sunt condamnate de Institutul Naţional Elie Wiesel”, care a transmis News.ro că „nu fac decât să îndepărteze România de valorile şi principiile democraţiei” şi că istoria Holocaustului „nu poate fi subiect de campanie”.

Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului a afirmat: „Faptul că domnul Iohannis şi-a pus în gând exterminarea PSD-iştilor pe un model de acum 70-80 de ani, uitând sau neuitând un asemenea mod de gândire care bagă de-a valma simpatizanţi şi votanţi PSD şi vorbeşte în termeni de dispariţie, mă gândesc că, mâine-poimâine, vine şi cu Legile de la Nürnberg, să fie tacâmul complet”.

Într-un comunicat remis News.ro, reprezentanţii Institutului precizează că afirmaţiile „grave” al senatorului „nu fac decât să îndepărteze România de valorile şi principiile democraţiei”.

„În noiembrie se vor împlini 15 ani de la asumarea de către preşedintele României a Raportului final al Comisiei ×Elie Wiesel». A fost un moment de resetare oficială faţă de istoria şi memoria Holocaustului din România”, se arată în comunicat.

„Prin urmare, cu atât mai grave sunt astăzi afirmaţiile senatorului Şerban Nicolae la un post de televiziune, prin care sugera că preşedintele României Klaus Iohannis plănuieşte să introducă legile anti-Semite de la Nürnberg din timpul lui Hitler. Astfel de afirmaţii, chiar şi într-o campanie electorală, nu fac decât să îndepărteze România de valorile şi principiile democraţiei. Nu considerăm că aduc voturi, ci creează false dispute. Istoria Holocaustului nu este şi nu poate fi subiect de campanie”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

MV R.
15.10.2019, 12:55:38

Nah,suina a comis-o!

+3 (5 voturi)
Sacha Durand
15.10.2019, 13:08:15

Torentul de dejectii devarsat de cei ce au distrus tara. Cand nu ai argumente treci la atacuri sub centura....Metode staliniste...

+3 (5 voturi)
ivanhoe zoom
15.10.2019, 14:21:31

Comentariu considerat abuziv.

Carmen Florea
15.10.2019, 14:42:03

Comentariu considerat abuziv.

Un cititor
15.10.2019, 14:58:16

Nu ne mai pierdem vremea! Asta-i o lichea particulara. Nu are cum sa mai vorbeasca in numele Romaniei, ci doar (uneori) in numele hoardei.

+3 (5 voturi)