Şerban Nicolae: Eu, senator PSD, nu votez pentru învestirea Guvernului Cioloş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerban Nicolae, senator PSD FOTO Arhiva Adevărul
Şerban Nicolae, senator PSD FOTO Arhiva Adevărul

Senatorul PSD Şerban Nicolae a anunţat că nu va vota în favoarea Guvernului Cioloş, deşi conducerea partidului va lua decizia politică abia duminică în privinţa votului de învestire a noului Executiv.

„Eu, senator al Partidului Social Democrat, nu votez pentru învestirea Guvernului Cioloş. Desemnarea constituţională a primului-ministru trebuie să aibă la bază mandatul electoratului exprimat la alegerile parlamentare. Desemnarea domnului Dacian Cioloş este rezultatul unor aranjamente incorecte, de tip „Băsescu”, prin compromisuri care reconfigurează majoritatea parlamentară şi prin exploatarea oportunismului unor lideri politici. Consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis cu partidele parlamentare s-au dovedit o mascaradă. Persoana pe care preşedintele României dorea să o nominalizeze pentru candidatura la funcţia de prim-ministru era deja stabilită, încă înainte de demisia Guvernului Ponta“, spune Şerban Nicolae.

Senatorul PSD mai spune că Iohannis ar fi trebuit să explice motivele pentru care a respins propunerea PSD pentru a prelua funcţia de prim-ministru. „Dispreţul şi formalismul cu care preşedintele României a tratat momentul constituţional al consultărilor în vederea formării unui nou guvern, a rezultat şi din faptul că, deşi Partidul Social Democrat a înaintat o propunere de candidat la funcţia de prim-ministru, domnul Klaus Iohannis, nici măcar formal, nu a dat un răspuns acestei propuneri. Nici măcar pentru a o respinge, motivat ori nemotivat“, a mai spus Nicolae.

Comitetul Executiv al PSD (CExN), for de conducere care îi include şi pe liderii din teritoriu, se reuneşte, duminică, pentru a ua o decizie în privinţa votului de învestire a Guvernului Cioloş. Baronii PSD aşteaptă explicaţii din partea lui Liviu Dragnea, preşedinte PSD, pentru pierderea guvernării.

Apropiaţii lui Liviu Dragnea pregătesc terenul pentru momentul în care liderul PSD va da ochii cu baronii PSD, supăraţi pentru pierderea guvernării. Codrin Ştefănescu, secretarul general-adjunct al PSD, a explicat că PSD a pierdut guvernarea din cauza lui Victor Ponta, care şi-a dat demisia fără să se consulte cu partidul, şi a lui Gabriel Oprea, care a trădat PSD şi a mers pe mâna preşeidntelui Klaus Iohannis.

„Cu o noapte înainte de a demisiona Victor Ponta, ne-a spus că a stat de vorbă cu domnul Gabriel Oprea, şi au stabilit să-şi dea demisia. Nu s-au înţeles. Dimineaţă, când şi-a dat demisia, l-a informat pe Liviu Dragnea că şi-a dat demisia, lăsându-ne mască pe toţi. Nu se procedează aşa. Dându-ţi demisia, împingi PSD în Opoziţie. Dacă sunt alţi miniştrii vinovaţi, dai de pământ cu ei. Îi ceri demisia lui Piedone. Nu-ţi dai demisia tu, luând tot Cabinetul cu tine şi punându-ne pe noi într-o situaţie delicată în faţa lui Iohannis. Să înţeleagă toţi pesediştii. L-a anunţat pe Liviu Dragnea cu o oră înainte de a-şi da demisia. Nu pe noi.. După mine şi după colegii noştri, de vină a fost colegul nostru Victor Ponta“, a spus Codrin Ştefănescu, un apropiat a lui Liviu Dragnea, la Antena 3.

Codrin Ştefănescu, care a spus că transmite un mesaj poporului PSD, fidel postului Antena 3, a mai arătat că Gabriel Oprea a întors spatele PSD şi a ales să meargă pe mâna preşedintelui Klaus Iohannis, decizie care a lăsat PSD în minoritate.

„Sarcina lui Liviu Dragnea a fost aceea de a mai scăpa ce se poate scăpa din beneficiile guvernării şi situaţia partidului per ansamblu. Asta face acum. Noi am fost lăsaţi în offsaid. PSD a venit la Cotroceni cu o propunere: Liviu Voinea, dar Liviu Dragnea a fost lăsat în ofsaid a doua oară.  Liviu Dragnea a avut o întâlnire în coaliţie înainte cu domnul Tăriceanu şi domnul Oprea, au discutat încă o dată propunerea Liviu Voinea, susţinut de către coaliţie şi de către PSD. La consultări, UNPR s-a dus şi a spus că susţine ce „vreţi dvs., domnule preşedinte Iohannis“. S-au predat. Norocul lui a fost că a fost votat de 500.000 de membri în urmă cu două luni. Altfel, îl rupeau“, a mai Ştefănescu, care a spus că Victor Ponta este sunat de către colegii din PSD, dar nu răspunde.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus, miercuri seară, după întâlnirea cu premierul desemnat, Dacian Cioloş, că PSD a pierdut guvernarea. „Doar nu ne-am dat singuri jos“, a spus Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite