Politică

articolul anterior articolul urmator

Şerban Nicolae, pentru Euronews: Persoanele corupte şi demnitarii nu trebuie arestaţi. Arestul preventiv e doar o formă de a arăta puterea procurorilor

59
4 Feb 2018 15:07:10
Autor: Maria Tufan
Şerban Nicolae
Şerban Nicolae

Într-un interviu acordat Euronews, senatorul PSD Şerban Nicolae condamnă măsura arestului preventiv şi spune că acesta nu este sistem judiciar, ci „răzbunare”, „lupta politică”, „abuz” şi „chiar corupţie”. Social-democratul a explicat că politicienii cu funcţii înalte şi corupţii nu ar trebui arestaţi, pentru că arestul este doar o formă de a se arată puterea procurorilor.

“Dacă ai o persoană coruptă, un demnitar cu funcţie înaltă, nu trebuie să arestezi acea personă. Trebuie să strângi probe. Arestul preventiv nu este sancţiunea, este doar o modalitate de a se arată puterea procurorilor, este ca o judecată de stradă. Dacă oamenii văd un demnitar încătuşat, în faţa camerei, în mijlocul nopţii, unii dintre ei simt un fel de satisfacţie, aşa cum simţeau în Roma Antică când intrau gladiatorii în arena. Dar acesta nu este un sistem judiciar. Asta e răzbunare, este luptă politică, este abuz şi este chiar corupţie“, a declarat, pentru Euronews, liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae

Post de televiziune Euronews a publicat la sfârşitul acestei săptămâni un amplu reportaj despre  marile  proteste care au avut loc în România împotriva modificărilor pe care oamenii aflaţi la putere doresc să le aducă legilor justiţiei.

„La 20 ianuarie 2018, zeci de mii de oameni au ieşit pe străzile Bucureştiului, nemulţumiţi de revizuirea propusă a sistemului judiciar din România. A fost cea mai recentă într-o serie de demonstraţii antiguvernamentale care au cuprins ţara de anul trecut. (...) Mulţi dintre cei mai importanţi politicieni români sunt cercetaţi pentru corupţie, evaziune fiscală sau utilizarea frauduloasă a fondurilor Uniunii Europene. Aceiaşi parlamentari încearcă acum să revizuiască sistemul judiciar, asumându-şi responsabilitatea“, notează Euronews.

Publicaţia a citat şi o serie de jurnalişti români în legătură cu presupusele activităţi de corupţie ale lui Liviu Dragnea.

„Liviu Dragnea este acum cel mai influent politician din România, care controlează compania Tel Drum, o firmă locală de construcţii. Această companie a crescut cu sute de milioane de euro din bugetul naţional şi din bugetul local“, a declarat Attila Biro pentru Euronews.

Jurnaliştii de la Euronews au mai notat şi că judeţul Teleorman este fortăreaţa locală a lui Dragnea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

59 Comentarii

silent warrior
4.02.2018, 15:12:07

Acest sinistru personaj , caruia ii curge saliva din gura cand vorbeste , nu a aflat inca, pana acum ca arestarea o decide un judecator , nu procurorul.

+29 (33 voturi)
Utilizator Adevărul
4.02.2018, 15:16:42

Comentariu considerat abuziv.

Banan Crudu
4.02.2018, 15:16:55

Asa mă Şurub-mare-juristu' lui Peşte...fi-ț-ar mutra- puşcărie, corupții nu trebuie arestați,ci lăsați liberi, să fugă în Madagascar sau Costa Rica. Nu ştiu de ce Euronews îşi pierde vremea stând de vorbă cu pramatia asta !

+21 (23 voturi)
Aspida
4.02.2018, 15:17:51

Păi, are dreptate: VIP-ul trebuie să fie liber ca pasărea cerului… să-și ia zborul spre țări mai ospitaliere… ori să tragă sforile să iasă basma curată, dacă nu a putut cădea la pace cu procuroru’ 😵 🐵 ♒️

+19 (21 voturi)
Utilizator Adevărul
4.02.2018, 15:21:46

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (59)

Modifică Setările