Politică

articolul anterior articolul urmator

Şerban Nicolae nu vrea vot de la distanţă pentru diaspora: Să nu facem drept de vot din vârful patului; În vârful muntelui se votează la secţie

43
12 Jun 2019 19:26:08
Autor: Iulian Bîrzoi
Şerban Nicolae Inquam Photos / George Călin
Şerban Nicolae Inquam Photos / George Călin

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a declarat în timpul moţiunii simple împotriva ministrului de Externe Teodor Meleşcanu de ieri că nu ar trebui să existe vor prin corespondeţă sau vot electronic şi că nu ar trebui „să facem drept de vot din vârful patului”.

Social-democratul a afirmat că toţi cetăţenii români ar trebui să fie egali şi că dacă cei din „vârful muntelui” se pot deplasa la secţii, atunci şi diaspora poate să ajungă până la cea mai apropiată secţie.
 
„Haideţi să fim de acord că cetăţenii români sunt egali, că dacă în vârful muntelui se votează la secţia de votare prin deplasarea persoanei indiferent de vârstă până la secţia de votare, să nu facem pentru alţi cetăţeni drept de vot din vârful patului, prin corespondenţă sau electronic.

Ştiţi foarte bine că ambasadorii numiţi de Klaus Werner Iohannis de care nu îndrăzniţi să vă luaţi au organizat alegerile. Ştiţi că atunci când s-a zis că Bucureştiul a închis tabletele, de fapt era serviciul de securitate, erau cei de la URSS - PLUS”, a declarat Şerban Nicolae în dezbaterea de ieri din cadrul moţiunii simple împotriva lui Teodor Meleşcanu.
 
„Această moţiune ca si referendumul reprezintă un fake, nu poate să fie poziţia publică a Senatului o colecţie de lozinci, o formulă de teme politicianiste ieftine care nu şi-ar găsi rezolvarea cu demisia ministrului de Externe. Aveţi curajul, ridicaţi-vă semeţi din genunchi! Cereţi demisia preşedintelui României şi a ambasadorilor numiti de el în ţările în care au fost probleme pentru că altminteri vă iese ipocrizia pe faţă", a transmis Şerban Nicolae parlamentarilor”, a mai declarat Şerban Nicolae.
 
Moţiunea simplă împotriva ministrului de Externe a fost respinsă după ce 37 de senatori au votat „pentru” iar 69 „împotrivă”.
 
„Vă dau o veste proastă de la început. Potrivit legii 33/2007, entitatea care are competenţe pe votul din străinătate este Biroul Electoral pentru Secţiile din Străinătate. E adevărat că şi MAE are atribuţii. Atribuţii de a asigura sprijin logistic. Înseamnă punerea la dispoziţie de spaţiu, personal, confecţionarea urnelor şi cabinelor de vot şi mai ales de a publica înainte de alegeri lista centrelor de votare şi adresa acestora”, s-a apărat Meleşcanu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

43 Comentarii

leuldinpanjshir99
12.06.2019, 19:32:39

Dupa mintea habaucului asta, trebuie sa votezi doar cu stampila sau cu deshtu ... Bai nea electronistu, ajuns jurist, suntem in mileniul III. Tehnologia a mai evoluat. Asa ca nu mai trebuie sa voteze primarul in numele alora plecati din tara. Sau a mortilor uitati pe liste electorale.

+9 (11 voturi)
Tomescu Tom
12.06.2019, 19:54:33

Pozează ...asta e ..incearcă să arunce in derizoriu propunerea referitoare la votul electronic ! Insă pe dedesupt este fiert ..și el .. și ceilalți membri ai grupării . Le e frică rău de tot, căci dacă votează toți ce nu au vrut să se deranjeze până acum ,și mă refer acum doar la cei din țară ...păi s-au dus pe copcă ca partid ! Iar ei ca politicieni vor dispărea ! Apoi vor vota și cei din Diaspora ...mare parte dintre ei .. și uite așa am asista la o dezinfecție generală a clasei politice românești ... Ei, " politicienii " , știu asta mult mai bine ca noi ....și de aceea sunt împotrivă

+9 (13 voturi)
M Costi
12.06.2019, 20:05:04

Tomescule , ai idee ce inseamna si presupune votul electronic ? Crezi ca e cam ca la Adevarul , unde ai 10-15 nick-name si postezi si votezi cum te taie capul ? Nu cred ca ai auzit de semnatura electronica autorizata , cum se obtine si cat costa... !

-11 (15 voturi)
Fil Bert
12.06.2019, 19:56:48

Şuncane, te pricepi, se vede ca numa' prin virfu' muntilor ai trait. 🤕

+3 (5 voturi)
M Costi
12.06.2019, 20:00:50

Dreptul de vot si de decizie in problemele Romaniei ar trebui permis doar celor care locuiesc si platesc taxe si impozite Statului Roman ! Esti plecat din tara , de 5-10-20 -30 de ani ? Sa fii sanatos , integreza-te in societatea in care ai ales sa traiesti si alege reprezentanti din acea tara , care sa te reprezinte si sa-ti sustina interesele. Faptul ca trimiti la 2-3 luni cate 50 de euro la parinti sau bunici , ori ceva haine SH , nu iri dau dreptul a te erijezi in atot-stiitorul problemelor tarii. Cu respectivii euro nu pot trai parintii sau bunicii daca n-ar avea pensia platita de Stat , din contributiile lunare ale romanilor care traiesc si muncesc in tara. La fel si Asistenta medicala a celor bolnavi/batrani , din contributiile romanilor platitori de taxe si impozite. P.S. 1. In cele mai multe tari ale Lumii civilizate expatii sunt obligati sa se inscrie anticipat , cu 5-6 luni inainte , pe listele electorale , daca doresc sa voteze in cadrul alegerilor din tara din care provin. 2. Am trait si muncit si eu mai multi ani in strainatate insa n-am retinut ca nici pe mine si nici pe alti romani aflati in aceeasi situatie ca mine sa-i fi apucat subit ...dorinta de a vota , inclusiv stand ore intregi la coada.

-16 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (43)