Şerban Nicolae, propus de PSD pentru şefia Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

PSD a decis marţi să-l propună pe Şerban Nicolae pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Votul pentru alegerea funcţiei va avea loc miercuri, prin votul plenului. La Senat, social-democraţii deţin în continuare o majoritate confortabilă.

Şerban Nicolae l-a învins într-un vot intern pe Radu Oprea, vicepreşedintele Senatului, după ce primul a obţinut 35 de voturi, iar al doilea doar 26, potrivit unor surse citate de G4Media.

Votul pentru alegerea preşedintelui Senatului va avea loc mâine, în plen, acolo unde PSD deţine o majoritate confortabilă.
 

Teodor Meleşcanu a demisionat pe 3 februarie din funcţia de preşedinte al Senatului după ce Curtea Constituţională a României a decis că alegerea acestuia s-a făcut nelegal. Concret, judecătorii constituţionali au stabilit că  Meleşcanu a fost susţinut de PSD ca fiind din partea grupului ALDE, în vreme ce ALDE l-a exclus.

În locuil acestuia, interimar a venit social-democratul Titus Corlăţean, cel care ocupa funcţia de vicepreşedinte al Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite