Şerban Nicolae sau gura păcătosului adevăr grăieşte

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu aveam nici cea mai mică speranţă că PSD ar fi învăţat ceva din felul în care o consistentă parte a populaţiei României a ripostat la abuzul de putere reprezentat de adoptarea pe hoţeşte a Ordonanţei 13/2017.

Formaţiune politică autosuficientă, de mult prea multe ori reconfirmată extracţie bolşevică, partidul condus de Liviu Dragnea continuă şi astăzi să creadă că îşi poate permite orice abuz la adăpostul rezultatelor obţinute cu ocazia alegerilor din 11 decembrie 2016. Făcându-se că nu observă nici că, în realitate, nu a dobândit decât sufragiile a 18% din electorat şi nici că a fost supus unui umilitor proces de izolare în cadrul familiei politice din care face parte în organismele europene.

Una dintre cele mai peremptorii dovezi ale conduitei dispreţuitoare, antidemocratice, intens preocupată doar de interesele sale imediate este persoana senatorului Şerban Nicolae. Chiar dacă de astă dată dl. Nicolae vorbeşte în nume propriu, el tot ca un produs al sistemului politic PSD rămâne. Dovedindu-se pe mai departe  un ins format la şcoala de gândire politică a lui Ion Iliescu. Al cărui consilier a fost în vremea ultimului mandat al acestuia la Palatul Cotroceni. Şi care s-a desăvârşit întru îngâmfare, dispreţ şi atitudine de vechil politic graţie amiciţiei  cu  fostul lui coleg de partid , astăzi puşcăriaşul pe nume Cătălin Voicu. Cel care i-a rezervat, cu mare magnanimitate, înaltele demnităţi de cărător de geantă şi de şofer personal.  Iar îngâmfarea, dispreţul, atitudinea de vechil sunt tustrele boli de partid.

Nu încape nici cea mai mică îndoială că dl. Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei Juridice din Senatul României, se numără, la această oră, printre cele mai impopulare persoane din înalta ierarhie a social-democraţilor români. Disputându-şi prima poziţie cu traseiştii politici Codrin Ştefănescu, Lia Olguţa Vasilescu sau Eugen Nicolicea.

După ce a reuşit să enerveze o ţară întreagă prin atitudinea agresivă, arogantă, dispreţuitoare faţă de protestatarii care au spus NU abuzului reprezentat de Ordonanţa 13, dl. Şerban Nicolae  a introdus, în nume propriu, în cel mai sfidător chip cu putinţă, un amendament care ar putea face să fie graţiate persoanele vinovate de fapte de corupţie. Inclusiv amicul, naşul lui, sus-numitul Cătălin Voicu.  Dl. Şerban Nicolae a invocat întru susţinerea amendamentului său cu dedicaţie, născut în spiritual blestematei Ordonanţe 13, pretinse raţiuni umanitare. Când numai de astfel de sentimente nu putem bănui a fi în stare fiinţa lui etern dispreţuitoare la adresa electoratului român. O fiinţă ce şi-a dat aramă pe faţă prin felul incalificabil în care i-a catalogat pe cei ce au criticat direct, fără menajamente, vorbele-i  peltice. Scornite de o minte lipsită de orice urmă de bun simţ politic şi în dispreţul oricărei reguli privitoare la stilistica apariţiilor publice. Şi care, pentru moment, pare că acţionează chiar în dispreţul partidului din care face parte. Făcându-i nete deservicii. Lăsând impresia că în PSD e haos, că nimeni nu mai exercită nici un control şi că există posibilitatea că, dacă dl. Nicolae perseverează, protestetele publice să reizbucnească. Cu atât mai mult cu cât nici votanţii PSD nu agreează o amnistie a corupţilor.

Zicerile conducerii social-democraţilor care s-au delimitat extrem de prompt de iniţiativa d-lui Şerban Nicolae se cuvin privită cu maximă prudenţă. Fiindcă nu ştie dacă nu cumva atitudinea de distanţare adoptată de mai-marii partidului faţă de iniţiativă absolut iresponsabilă a d-lui Şerban Nicolae să nu fie un tertip. Un semn că PSD are nevoie de timp spre a-şi pregăti noi lovituri anti-justiţie şi anti-Stat de drept.

Revenind la argumentaţia menită să stârnească lacrimi de compasiune pentru nişte josnici puşcăriaşi, argumentaţie pusă la bătaie de dl. Nicolae, nu putem să nu facem observaţia că nu prea există corupţi care să doarmă în penitenciare trei într-un pat. Senatorul Şerban Nicolae  se emoţionează în privinţa condiţiilor de viaţă ale bandiţilor, însă nu îi pasă de cât rău le-au făcut aceştia- inclusiv amicul lui, Cătălin Voicu- cetăţenilor cinstiţi ai României.

Excesiv de prost sau excesiv de ticălos este însuşi dl. Şerban Nicolae. Şi ca să nu avem nici un fel de vorbe, să precizăm că drepturile de autor pentru această caracterizare îi revin în totalitate fostului consilier al lui Ion Iliescu. Probând încă o dată adevărul zicerii  gura păcătosului adevăr grăieşte. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite