Politică

articolul anterior articolul urmator

Şi Dăncilă vrea autostrăzi: Veniţi cu soluţii constructive şi haideţi să facem ce trebuie pentru a îmbunătăţi infrastructura în România

19
19 Mar 2019 15:34:12
Autor: News.ro
Viorica Dancila ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Viorica Dancila ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Premierul Viorica Dăncilă a făcut, marţi, un apel la „toţi cei care îşi iubesc ţara", de a se uni „în jurul acestei nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură", cerându-le să vină cu soluţii constructive. „Încă ne confruntăm cu încercările unor cetăţeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi şi caută să creeze blocaje artificiale", a spus ea.

„Nu în ultimul rând, s-a vorbit despre infrastructura de transport. Avem această obligaţie ca, după ani de zile în care acest domeniu a mers cu încetinitorul, să meargă de acum înainte pe repede-înainte. A venit momentul să punem toţi umărul la acest proiect. Lansez un apel către toţi cei care îşi iubesc ţara, să ne unim în jurul aceste nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură. Veniţi cu soluţii constructive şi haideţi să facem ce trebuie pentru a îmbunătăţi infrastructura în România", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Dăncilă a spus că vrea să facă o paranteză aici, „pentru că e singura modalitate ca toţi românii adevăraţi să afle aceste lucruri".

„Încă ne confruntăm cu încercările unor cetăţeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi şi caută să creeze blocaje artificiale. (...) la sfârşitul lunii ianuarie, acordul de mediu pentru autostrada Piteşti-Sibiu a fost contestat de trei persoane, doi cetăţeni din România şi unul din Dublin. Motivele invocate: număr insuficient de ecoducte pentru mamiferele mari şi insuficienta cercetare a locaţiilor pentru lilieci. Mă întreb cum este posibil aşa ceva. În acelaşi timp mă întreb ce interese au aceşti oameni pentru că, cu siguranţă nu au interes pentru România (...)", a afirmat Dăncilă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

_wakki m
19.03.2019, 15:48:07

hai să ne unim cu toții în jurul intereselor lui dragnea, cam asta e ideea, dar țața veorica nu prea se pricepe să se exprime

+5 (5 voturi)
cloudvick
19.03.2019, 15:55:13

prima solutie constructiva ar fi sa va carati de la conducerea tarii!

+12 (12 voturi)
ladiana stan
19.03.2019, 16:02:36

D-na Dănilă, daca dv credeți că din cauza contestatarilor licitațiilor nu s-au construit autostrăzi, de ce nu schimbați rahatul asta de lege? Chiar așa de reduși mintal sunteti sa nu găsiți o modalitate ca sa va faceti treaba? De ce nu copiați legislația în domeniu de la țări care construiesc autostrăzi în 3 -4 ani? Sunteti ridicoli când găsiți vinovați statul paralel ( ministrul Cuc)sau liliecii, urșii și alte jivine. Nu că ar crede cineva. Cand trebuie să scăpați de justiție, adica de pușcărie, puteți modifica toate legile justiției în cateva luni. Eu cred ca nu vreti să supărați funcționarii numiți politic cu demiteri.

+10 (10 voturi)
imacandi
19.03.2019, 16:14:58

mamae,mergi naibii la pensie,in 30 de ani nu ati reusit sa legati provinciile romanesti iar acum vrei solutii

+8 (8 voturi)
ladiana stan
19.03.2019, 16:16:22

Și încă ceva, d-na Dancila, mai scutiti-ne de acest discurs demn de comunism, sa punem toti umărul la acest proiect , sa ne unim toti cei care iubim această țară să acceleram proiectele de infrastructură. Păi habar nu aveți ca in subordinea dv este CNAIR-ul, o instituție creată pt a construi autostrazi .Este o insultă la adresa cetățenilor să -i chemați să facă treaba unor funcționari bine plătiți.

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările