Politică

articolul anterior articolul urmator

Şi deputatul Luminiţa Barcari părăseşte grupul parlamentar PNL: S-a creat un climat de nesiguranţă şi de suferinţă la nivelul întregii ţări

7
28 Oct 2021 20:19:19
Autor: News.ro

Deputatul Luminiţa Barcari şi-a anunţat joi retragerea din grupul parlamentar PNL începând de la 1 noiembrie, astfel că numărul parlamentarilor care în ultimele zile au luat astfel de decizii se ridică la opt. Ea precizează că rămâne membru PNL.

”Începând cu data de 1 noiembrie 2021 mă voi retrage din Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor si, conform legii, voi deveni deputat neafiliat. Nu demisionez încă din Partidul Naţional Liberal, iar decizia de retragere de la lucrările grupului deputaţilor PNL nu îmi afectează munca de parlamentar. Dumneavoastră m-aţi trimis în Parlamentul României sub promisiunea fermă din partea mea că voi respecta principiile şi valorile liberalismului şi că voi lucra pentru proiecte care să dezvolte România, aşadar şi judeţul nostru, Ialomiţa”, a scris Barcari pe Facebook.

Ea subliniază că de câteva luni scena politică s-a dezechilibrat profund şi, din păcate, motivul principal îl constituie tocmai acţiunile unor politicieni ai Partidului Naţional Liberal, ”acţiuni individuale şi de grup care au condus la o criză politică aproape fără o ieşire constructivă într-un orizont de timp apropiat şi la o criză sanitară greu de explicat în termeni raţionali ci, mai degrabă, prin insuficienta atenţie acordată de către guvernanţi pandemiei”.

”S-a creat, astfel, un climat de nesiguranţă şi de suferinţă la nivelul întregii ţări, dar mai ales la nivelul judeţelor mai putin dezvoltate, cum este al nostru. Creşterea preţurilor, lipsa locurilor de muncă, greutăţile financiare ale liberilor profesionişti sau ale celor cu meserii liberale, coroborate cu incapacitatea sistemului sanitar de a face faţă valului patru de covid, lipsa unui guvern cu puteri depline în luarea deciziilor şi scandalul permanent de pe scena politică îmi dictează să mă opresc pentru o scurtă perioadă de timp şi să gândesc un drum care să fie potrivit pentru activitatea mea parlamentară de reprezentare a cetăţenilor ialomiţeni”, afirmă Luminiţa Barcari, adăugând că PNL ”şi-a schimbat direcţia politică şi nu-şi mai ţine principiile şi valorile aproape”.

Ea dă asigurări că rămâne liberală şi apropiată oamenilor de dreapta.

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban şi-a anunţat, în 26 octombrie, plecarea din grupul parlamentar al PNL.
 
Exemplul său a fost urmat ulterior de mai mulţi parlamentari liberali care au rămas însă membri de partid.  
 
Şi-au anunţat oficial până acum dezafilierea de la grupurile parlamentare ale PNL Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială şi George Ionescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Schnauzer Berger
28.10.2021, 20:27:50

Cu alde astia sa mergi la lupta? Mai bine nu!

-7 (7 voturi)
No Mercy
28.10.2021, 20:41:55

Unde-s falnicii barbatii liberali..? Au ramas sa-i pupe-n dos pe impostorii Iohannis, Cîțu, Bogdan Rares, Dan Vâlceanu..? ”Rîme”..!

andrei ispas
28.10.2021, 23:27:23

Totuși, pe vremea dictaturii psdragnea, nici macar un pesedist nu a facut acest gest, al demisiei plus critica de rigoare la adresa mafiotului. Recunosti? Apropo, vanatorule, nu-ti mai place albastrul,sau te-au eliminat baietii de la adevarul.ro?

+7 (7 voturi)
Un cititor
28.10.2021, 21:20:21

PNL=PSD doi. Tras la indigo. Ce fac acum PNL-istii care dau bir cu fugitii din partidul lor, asta fac si romanii de treizeci de ani, care dau bir cu fugitii din tara lor din cauza celor care au condus Romania dupa Revolutie. Si-au batut joc de o tara, si continua.

+1 (1 vot)
Fahrenheit 451
28.10.2021, 21:54:21

Nu o cunosc pe dna, nici nu mă interesez să văd cine e și ce pregătire are, dar uite că sunt și oameni vrednici, lucizi, cu o logică corectă, în politica românească! Te unge la suflet să vezi că mai există și asemenea politicieni! Să vă mărturisesc o f. scurtă povestioară! În urmă cu vreo douăzeci de ani am nimerit în compartimentul de tren cu o dnă la vreo 50 de ani. Cum nu-mi place să stau mut și doresc să socializez, să descopăr oameni noi, am intrat în vorbă cu ea. Dna împletea o flanea ptr. nepotul ei și avea aerul unei bunicuțe cuminți, respectuoase, era simplă la vorbă, deși știa f. multe lucruri, dar și la port, fără zorzoane de aur etc. Din una, alta, atunci când am ajuns aproape de destinație, i-am spus unde lucrez și ce educație am! Dna s-a recomandat și ea, era Doctor docent!... Am rămas mască! E vorba aceea, ,,Nu haina îl face pe om!'' Din păcate, în ziua de azi, întâlnești multe persoane lăudăroase, arogante și nesimțite prin politica românească! Nu le ajungi nici cu prăjina la astfel de indivizi! Un f. bun exemplu, de cât de mult rău poate face cineva care este arogant, e chiar dl Cîțu!... Un om deștept are inteligență emoțională, e respectuos, nu e un cretin care calcă totul în picioare, se crede buricul pământului!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările