Şoşoacă, de la Tribuna Parlamentului: „Poate cândva vom avea şi un Guvern naţionalist, după exemplul Ungariei”. A refuzat să poarte mască în sală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Şoşoacă FOTO: Arhivă
Diana Şoşoacă FOTO: Arhivă

Senatoarea independentă Diana Şoşoacă l-a salutat, miercuri, de la Tribuna Parlamentului pe prim-ministrul ungar Viktor Orban şi a transmis că „poate cândva vom avea şi un Guvern naţionalist, după exemplul Ungariei”.

Diana Şoşoacă a luat cuvântul în plenul de miercuri, unde urmează să fie dat votul de încredere pentru Cabinetul Cioloş, fără să poarte mască. „Pentru colegii de la USR care îmi spun să port mască, eu vă spun jos masca, pentru că vă ascunde ipocrizia!”, a transmis Şoşoacă de la tribuna Parlamentului.

Preşedinta Senatului, Anca Dragu, cea care a prezidat şedinţa, i-a atras atenţia senatoarei de mai multe ori să poarte masca, însă aceasta a refuzat pe motiv că are probleme de respiraţie.

„Dacă doriţi, vă pot preda ceva drept ca să înţelegeţi ce înseamnă Constituţia, legea, ordinul. Că dumneavoastră le-aţi dat, nu eu. Mai sunt şi oameni care au alte probleme decât covidul!”, a spus senatoarea, căreia i s-a tăiat microfonul pentru că i-a expirat timpul. Ulterior, Diana Şoşoacă a primit încă 30 de secunde.

„În final, vreau să îi transmit un salut cordial domnului prim-ministru al Ungariei, Viktor Orban, şi un pios omagiu colegului nostru Daniel Măcriş care a decedat ieri. Poate cândva vom avea şi un Guvern naţionalist, după exemplul Ungariei”, a conchis senatoarea. 

Cabinetul Cioloş, la testul votului LIVE VIDEO AICI

Parlamentarii vor tranşa problema învestirii unui nou Guvern marţi, în prima parte a zilei. Dezbaterile pentru învestirea Cabinetului USR au început la ora 10.00.

Singura formaţiune care sprijină Guvernul Cioloş este USR, formaţiune care are doar 80 de aleşi. Pentru a trece testul din Parlament, Dacian Cioloş are nevoie de 234 de voturi. 

PNL şi UDMR vor participa la şedinţă, dar nu vor vota, după cum au anunţat de marţi. Pe de altă parte, PSD şi AUR s-au declarat împotriva noului Guvern şi vor vota împotrivă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite