articolul anterior articolul urmator

Ţara lui Ciorbea, ţara lui Ghiţă

100
9 Jan 2017 10:20:41
Andrei Pleşu

100 Comentarii

Petre Bolovan
9.01.2017, 10:40:08

Pe undeva a fost de inteles o parte din electorat (nu aia cu interese personale, nici cei aflati in masa de manevra care voteaza cum spune primarul sau bulibasa), cei care au votat cu Partidul unic pentru ca le evoca o oarecare stabilitate, cel putin psihologica: votez cu astia ca-i stim deja. Traducerea populara a incompetentei partidelor de opozitie in a-si defini si promova doctrina, scopurile si programele. Si cine sa-i mai puna la punct? Partidul unic prin conducatorul sau mult iubit, intaiul gospodar al tarii, a inceput epurarea. Accesul la orice functii publice se va face in baza carnetului rosu. Urmeaza cenzura politica, peste un an acest blog si altele ca el nu vor mai exista, sub pretextul sigurantei nationale. dar e posibil ca atunci Romania sa se poata auto-numi un stat, caci totul va fi foarte previzibil, cum era acum 50-60 de ani.

+16 (26 voturi)
Vanatorul/d.c.
9.01.2017, 11:14:52

”Într-un „stat” normal aşa ceva e inimaginabil. E un amestec de carnaval, băşcălie şi criminalitate. ” Cum poate fi un stat ”normal”, atunci cand plagiatorii sunt incadrati in doua categorii: - plagiatori inadmisibili (politicienii) - plagiatori mai putin plagiatori (functie de procentajul copy-paste), admisibili (conducatori de institutii bugetare) Cum poate fi un stat ”normal”, atunci cand mafiotii care-l saracesc si-l batjocoresc sunt incadrati in doua categorii: - mafioti notorii (inadmisibili si, deci, condamnabili la puscarie) - mafioti mai putin notorii (admisibili, care merita sa traiasca in libertate si huzur din banii jefuiti romanilor, pentru ca-i ”da in gat” pe mafiotii notorii) Si ce-ar putea gandi europenii despre noi, cand statul roman are in cele mai importante 3 functii: - un escroc imobiliar si evazionist , presedinte al tarii; - un urmarit penal pentru marturie minicinoasa, presedinte al Senatului; - un condamnat penal pentru frauda electorala. presedinte al Camerei Deputatilor; Si cine se acupa de actul de justie, de coruptii acestui stat ..? O plagiatoare (gasita ”cam 4% gravida, in rest virgina” in lucrarea de doctorat), despre care abia acum aflam ca era prietena la catarama cu mafioti de tot felul si ca le oferea si primea din partea lor favoruri, care sefa DNA impreuna cu generalul SRI Coldea, abuzand de puterea oferita de functii, isi implica institutiile, subordonatii si logistica in falsificarea grosolana a statului de drept si a actului de justitie, prin ”pregatirea terenului” pentru lovituri revansarde pe care si le aplica diferite clanuri politico-mafiote , prin protectia si libertatea de a trai in huzur pe bani jefuiti statului oferite la jumate din mafiotii tarii doar pentru ca acestia ”ii dau in gat” pe ceilalti mafioti, prin fabricarea la comanda a tot felul de dosare ..beletristice celor care li se opun si le devoaleaza..istoricul ”fanariot” al ascensiunii lor, abuzurile, manariile, complicitatea..! Datorita celor care ii mint zi de zi, datorita agentilor de influenta din presa si televiziuni-care fac jocurile diferitelor carteluri poltitico-financiare, cea mai mare parte a romanilor nu stiu cum e perceputa Romania si situatia ei socio-politico-economica de catre lumea democrata, civilizata..! Romanii habar n-au cum sunt priviti de catre cei care chiar i-au ajutat si i-ar mai putea ajuta, dar n-o vor mai face asa curand..! In statul roman, cea mai mare parte a cetatenilor nu mai reusesc sa distinga adevarul de manipulare, realitatea de inchipuire..!

-7 (51 voturi)
Biky
9.01.2017, 10:46:22

"Cazul extrem e dictatura, în care statul se identifică cu o singură persoană. Slavă Domnului, nu suntem încă aici..."...asa este "nu suntem inca"!!!,...maestrul Pleșu a lasat insa loc de "nu se stie ce ne aduce viitorul" si are si de ce!!!,...caci guvernul actual se identifica cu o singura persoana pe care o stim cu totii,...se poate oare vorbi de "dictatura guvernamentală"?... ...eu zic ca da!!!...la ora actuala putem spune ca in Romania (stat chipurile democratic) si parte a UE s-a inventat si legitimat dictatura-guvernamentală!!!...

+11 (19 voturi)
Biky
9.01.2017, 11:06:25

Vor spune "unii" ca s-a "inventat" dar nu si "legitimat" numai ca tocmai asta-i schepsisul,...daca drac-nea ar fi fost numit PM nu as fi avut nimic de zis,... ...dar in conditiile in care a recunoscut ca "el" a elaborat planul de guvernare, ca "el" a impus si nu propus PM in PSD, ca "el" a format guvernul numind cei 26 de miniștri, ca "el"...!!!... ...si chiar credeti ca Ciorbea a contestat "legea cu pricina" la CCR?...eu zic ca tot "el"...!!!...:)))

+16 (20 voturi)
Taunul 77
9.01.2017, 11:12:40

Pentru ca Romania sa devina Stat, trebuie sa aiba si un Popor. Nu o Populime ca in momentul de fatza. Usor de prostit de propaganda ieftina a televiziunilor unor infractori. Ce a facut asa-zisul electorat la ultimele alegeri? A optat pentru un partid care i-a fluturat sub nas un Program de Guvernare fantasmagoric. Si care, de fapt, a vrut sa mituiasca alegatorii pentru accederea la Guvernare in vederea punerii Justitiei sub control, a-si securiza averile dobandite prin furt si, pe cat posibil, pentru a si le spori. Iar alegatorii, constient sau nu, au fost complici ai acestor gangsteri. S-au facut sau chiar nu au vazut adevaratele intentii, doar pentru a primi ceva din pomenile promise. Lucru care devine problematic. Pentru ca odata ajunsi la Putere, brusc au inceput sa descopere ca nu prea sunt bani. Dar oricum, e de vina „greaua mostenire”. Guvernul vandut Bruxelles-ului care i-au dat lui Soros cele 10 miliarde lipsa de la Buget .... :)))))

+13 (21 voturi)