A câştigat Iohannis. Să ne bucurăm de rezultatul alegerilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri a fost o zi superbă pentru democraţie. Pentru prima dată, un candidat anti-PSD a câştigat turul I, într-o manieră categorică.

PSD a luat cel mai mic scor din istorie. Să nu uităm, acum cinci ani Ponta câştiga detaşat. 

În Diaspora a fost un record de prezenţă. Nu a fost nici un incident, votul a decurs impecabil.

Nu înţeleg un val ipocrit şi mincinos de tristeţe. Nu avea nimeni nici o obligaţie să îl salveze pe Dan Barna. Scopul alegerilor nu este să ieşi pe locul doi. Nu Sistemul, nu Paleologu l-au învins. Ci propria prestaţie. O campanie arogantă şi agresivă, cu multe gafe şi cu un program improvizat. În Diaspora a luat jumătate din voturile lui Iohannis, deşi era convins că va câştiga fluierând. Semeni caramitri, culegi voturi puţine, le pierzi şi pe cele aduse de altul. Victoria de la europarlamentare i s-a datorat şi lui Klaus. Nu a fost o idee bună lupta cu acesta, pe acelaşi segment electoral. Iar alt electorat nu a reuşit să convingă.

PNL a dovedit că este un partid puternic, matur şi organizat. 

PSD a fost subestimat. Au un electorat stabil de 30%. Exact Dancilă plus Diaconu şi Bruyns? . Aceştia ar vota pe oricine nu "le taie pensiile". Electoratul acesta nu dispare dacă râzi de el şi îi spui că tu eşti foarte deştept.

Un lucru foarte bun este scorul foarte mic al lui Cumpănaşu. Nu a reuşit să îşi convertească notorietatea obţinută în mod sinistru. Acest produs al televiziunilor de rigolă nu va putea să îşi deconteze cheltuielile de campanie.

În concluzie, cifra zilei de ieri este 60%. Atât au luat împreună cei aflaţi de partea bună a lucrurilor. Să ne bucurăm, avem de ce. O Românie normală.

In Diaspora cifra a fost 87%. Vreţi o ţară ca afară?

În plus, ieri a demisionat, după 14 ani, preşedintele comunist al Boliviei, Evo Morales, un idol al stângii progresiste internaţionale.

10 noiembrie 2019. O dată de referinţă pentru democraţie.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite