A murit soţia lui Mircea Ionescu Quintus. PNL: Ne exprimăm regretul faţă de dispariţia dureroasă a soţiei liderului liberal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Ionescu Quintus, fost lider al PNL. FOTO Mediafax
Mircea Ionescu Quintus, fost lider al PNL. FOTO Mediafax

Reprezentanţii PNL au transmis luni că îşi exprimă regretul faţă de dispariţia soţiei lui Mircea Ionescu Quintus, Viorica Quintus. Partidul „va păstra vie memoria «doamnei de fier» - aşa cum o numea Mircea Ionescu Quintus pe cea care i-a fost alături în cele mai grele momente”. Viorica Quintus avea vârsta de 94 de ani.

„Ne exprimăm regretul faţă de dispariţia dureroasă a doamnei Viorica Quintus, soţia liderului liberal Mircea Ionescu Quintus, cea care i-a stat aproape în întreaga sa activitate publică şi politică. PNL transmite condoleanţe familiei îndoliate şi va păstra vie memoria «doamnei de fier» - aşa cum o numea Mircea Ionescu Quintus pe cea care i-a fost alături în cele mai grele momente. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, arată o postare făcută luni pe pagina de Facebook a PNL.

„Doamna Viorica Quintus, soţia, prietena şi colega de partid a fostului lider politic liberal Mircea Ionescu-Quintus, a murit, luni dimineaţa, la vârsta de 94 de ani. Viorica Quintus a fost soţia lui Mircea Ionescu-Quintus, alături de care a stat atât în cele mai grele clipe, în care era haituit de regimul comunist, dar şi în cele mai frumoase momente, când a condus PNL şi Ministerul Justiţiei. Vom rămâne veşnic recunoscători dnei. Quintus pentru ajutorul oferit Asociaţiei Mircea Ionescu-Quintus, de fiecare dată când i-am solicitat sprijinul! Vom rămâne luptători pentru valorile naţionale, liberale şi democratice care le-au ghidat vieţile soţilor Quintus. Rămas bun, doamna Quintus!”, arată o altă postare pe reţeaua de socializare a Asociaţiei Mirceal Ionescu-Quintus.

Preşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus, în vârstă de 100 de ani, a încetat din viaţă pe 15 septembrie 2017. 

Născut în 1917, în plin Război Mondial, Mircea Ionescu Quintus s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie a fost preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator. Quintus a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu o zi înaintea împlinirii vârstei de o sută de ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite