Politică

articolul anterior articolul urmator

„Abramburica“ Andronescu, mama analfabeţilor funcţionali, apărătoarea plagiatorilor şi a penalilor, şi-a primit recompensa: un loc eligibil pe listele PSD

25
2 Nov 2016 09:50:35
Daniel Gorgonaru

Pentru activismul ei în apărarea penalilor şi a plagiatorilor, Ecaterina Andronescu a fost recompensată de Liviu Dragnea cu un loc eligibil la alegerile din 11 decembrie.

Mama analfabeţilor funcţionali din România are astfel recunoştinţa unui condamnat penal, teleormăneanul fiind fericit că micuţa „Abramburica“ Andronescu, prin munca ei asiduă din ultimii 20 de ani de când este membră a partidului, a asigurat pentru încă trei-patru generaţii un număr suficient de asistaţi sociali care să voteze PSD.

Din multe puncte de vedere, Ecaterina Andronescu este mult mai nocivă pentru români decât urmăriţii penal Tăriceanu, Băsescu, Dragnea, Atanasiu, Udrea, Ponta şi Ghiţă. Andronescu a reuşit în activitatea ei politică să distrugă viitorul mai multor generaţii de români. Sute de mii de tineri şi-au ratat drumul în viaţă din cauza unor măsuri politico-administrative luate de Andronescu în calitate de ministru al Educaţiei, funcţie pe care a deţinut-o de trei ori (2000-2003, 2008-2009 şi câteva luni în 2012). Să facem o mică retrospectivă.

Dintre toate aberaţiile puse în practică de „Abramburica“, desfiinţarea scolilor de arte şi meserii  din 2009 a fost una dintre cele mai nefaste decizii luate de un titular aflat la cârma Educaţiei, un adevărat genocid la nivelul sistemului de învăţământ. S-a ajuns, astfel, la situaţia aberantă ca elevi care nu erau în stare să citească şi să înţeleagă un text să fie admişi în licee în urma examenului de capacitate sau al testelor naţionale cu medii sub nota 2.00. În loc de meseriaşi (mecanici, vopsitori, cizmari, instalatori, croitorese etc.), deciziile luate de Ecaterina Andronescu au produs sute de mii de semianalfabeţi (analfabeţi funcţionali – termen ştiinţific), care după ce au eşuat la examenul de bacalaureat, au îngroşat rândurile şomerilor, ale asistaţilor social sau au ajuns căpşunari în ţările din vestul Europei.

După ce şi-a savurat victoria asupra generaţiilor neprihănite de elevi, condamnaţi să termine o şcoală fără să înveţe nimic, „Abramburica“ Andronescu şi-a aţintit privirea asupra elitei societăţii: a doctorilor în ştiinţe. Din postura de preşedinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Ecaterina Adronescu a fost promotoarea şi susţinătoarea unei legi care i-ar fi pus la adăpost pe plagiatorii care au obţinut titluri de doctori. Prezentă constant pe ecranele televizoarelor (mă întreb câţi „tovarăşi“ din mass-media, care i-au dat spaţiu pe micile ecrane Ecaterinei Andronescu sunt posesori de doctorate), senatoarea PSD a luptat să apere onoarea colegilor din politică prinşi că au furat. Şi ar fi reuşit, dacă în ultima instanţă Curtea Constituţională n-ar fi  sancţionat legea.

O altă mare „realizare“ a Ecaterinei Andronescu în cariera ei a fost politizarea şcolilor în timpul guvernării Năstase, care a dus la transformarea directorilor acestor instituţii, şi implicit a corpului didactic, în instrumente ale puterii politice, situaţie preluată fără jenă şi de liberalii şi pedeliştii care au condus sistemul de educaţie (aş face aici o singură exceptie: Mircea Miclea). Verva cu care senatoarea PSD se opune organizării concursurilor şi recunoaşterii rezultatelor acestuia este un gest disperat al politicienilor transpartinici care simt că pot pierde controlul unui sistem ce le aduce numeroase beneficii financiare şi electorale.

La alegerile din 11 decembrie, poporul PSD din Bucureşti va avea onoarea să o retrimită pe Ecaterina Andronescu în Parlament, acolo unde i s-a trasat, de către liderii partidului, un obiectiv măreţ: sugrumarea oricărei încercări de reformare a sistemului de educaţie şi, implicit, a şansei de a avea un învăţământ performant şi depolitizat în România. Ecaterina Andronescu nu are nicio remuşcare pentru faptele săvârşite şi merge cu fruntea sus, pe drumul năucitor al politicii dâmboviţene. Mai mult, un posibil guvern PSD poate să o propulseze, încă o dată, în funcţia de ministru al Educaţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Cristian saileanu
2.11.2016, 09:55:53

nu era inculpata in chestia cu computerele?

+14 (16 voturi)
Dionysos Bacchus
2.11.2016, 09:56:34

Excelent articol . Unde candideaza lighioana asta ? in care regiune a tarii ?

+17 (19 voturi)
mircea georgescu
2.11.2016, 10:09:21

Ana Pauker a invatamantuli romanesc, si-a luat tainul! Abonata la A 3 , si Ghita TV, sfideaza o tara intreaga.

+17 (19 voturi)
Vasile Surciuc
2.11.2016, 11:38:04

Ce poti sa mai spui cand ai de-a face cu astfel de tupeisti de impostori care chiar cred ca au facut si fac bine incontinuare,indiferent ca li se spune cu argumente cu rezultate,fapte ca au gresit si nu sunt capabili sa inteleaga ca sunt depasiti de vremuri.O unealta a politrucilor,o profitoare ca mai toti colegii ei de partid,care stiind ca in meseria ei este o nulitate, s-a agatat cu dintii de acest partid ,cancerigen,pentru a nenorocii mii poate zeci de mii de copii prin activitatea ei penala.Profesorul trebuie sa fie un exemplu,pe care un copil sa-l urmeze din pacate aceasta impostoare nu poate fi un exemplu decat negativ.AI BUNUL SIMT SI PLEACA AJUNGE CAT TE-AM TINUT DEGEABA PE BANII NOSTRI SI NE-AI NENORICIT COPII!

+17 (19 voturi)
Mihai Popescu
2.11.2016, 12:08:56

Succes Abramburica, mama mafiotilor si a borfasilor !!!! Este pretioasa, intelectuala si gaunoasa !!!

+12 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările