ACL cere Avocatului Poporului să conteste OUG privind traseismul. Victor Ciorbea, întrebat cât va dura analiza: „Lăsaţi-mă să lucrez!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii ACL s-au deplasat joi la sediul Avocatului Poporului pentru a-i solicita lui Victor Ciorbea să conteste la Curtea Constituţională OUG care legalizează migraţia aleşilor locali. Avocatul Poporului i-a primit cu ironii şi, întrebat de jurnalişti când va anunţa poziţia sa cu privire la ordonanţă, i-a mustrat.

Liderii ACL s-au deplasat la sediul instituţiei însoţiţi de aproximativ 50 de susţinători, însă nu s-au sincronizat cu Ciorbea în privinţa orei. Astfel, Avocatul Poporului a sosit cu jumătate de oră mai târziu. "Dacă îmi spuneau, îi aşteptam cu flori", a afirmat el.

Întrebat de jurnalişti cât îi va lua analiza ordonanţei, al cărei text se întinde pe o jumătate de pagină, Ciorbea a răspuns evaziv. "Nu contează cât de lungă e, o să analizez", a spus el.

Avocatul Poporului a refuzat să spună dacă şi-a format o opinie după ce a citit textul ordonanţei de urgenţă.

„Nu-mi cereţi să mă pronunţ înainte de a mă pronunţa şi pe procedură, şi pe aspectele de constituţionalitate, şi pe fond“, a mai spus Ciorbea.

La insistenţa jurnaliştilor asupra termenului pe care şi-l propune pentru a da un răspuns solicitării PNL, Avocatului Poporului a răspuns: ”Răspunsul va fi sincer, în cel mai scurt (timp - n.r.) cu putinţă (...) Acuma ce vreţi să vă spun? Lăsaţi-mă să lucrez!”.

Liderii ACL i-au fixat, totuşi, lui Ciorbea un termen: dacă până luni nu exprimă o poziţie cu privire la OUG privind migraţia aleşilor locali, vor picheta zilnic sediul instituţiei.

Citeşte şi:

Cum riscă primarii traseişti să-şi piardă mandatul

În cazul în care Curtea Constituţională va decide că ordonanţa lui Liviu Dragnea nu este constituţională, sunt mari şanse ca aleşii locali traseişti să rămână fără mandat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite