Actorii Teatrului Bulandra, scrisoare deschisă adresată Gabrielei Firea: Care sunt motivele reale ale presiunilor care se fac?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea. FOTO Mediafax
Gabriela Firea. FOTO Mediafax

Angajaţii Teatrului Bulandra au publicat pe Facebook o scrisoare deschisă adresată Gabrielei Firea, în care acesteia i se cer răspunsuri în ceea ce priveşte modul cum se comportpă conducerea interimară a instituţiei.

„Actualul manager interimar al Teatrului Bulandra, domnişoara Catinca Nistor, a afirmat, în repetate rânduri, în cadrul întalnirilor cu actorii angajaţi cu contract de muncă pe perioadă determinată, că se fac presiuni de către Primăria Municipiului Bucureşti, prin intermediul Corpului de Control al Primarului General, să se urgenteze organizarea concursului pentru actorii ce sunt incadrati in baza acestor angajamente determinate.

​Astfel domnişoara Catinca Nistor, in calitatea sa de manager interimar, declară, cităm: ​„Atunci când se va ridica alerta va trebui numaidecât să organizăm concurs pentru locurile ocupate fără concurs. Concurs la care este liber să se înscrie oricine.” ​De asemenea, domnişoara Catinca Nistor ne-a semnalat faptul că: „circulă zvonuri şi că teatrele se vor închide sau desfiinţa temporar şi atunci vom fi cu toţii în situaţia de a ne căuta de lucru...”

​Această informaţie, comunicata de managerul interimar, ne surprinde, cu atât mai mult cu cât dumneavoastră, de la începutul situatiei de urgenta, aţi susţinut în mod direct si nemijlocit atat teatrele, cat şi artiştii”, se arată în scrisoarea adresată primarului Capitalei. 

De asemenea, este adusă în discuţie şi refuzul prelungirii contractului unui  actor cu experienţă, Constantin Dogioiu. „Managerul Teatrului are posibilitatea legală de a prelungi contractele pe perioadă determinată, până la organizarea concursului pentru ocuparea acestor posturi. Cu toate acestea, domnişoara Catinca Nistor a ales deja să nu mai prelungească angajamentul d-lui Constantin Dogioiu, actor care a slujit Teatrul Bulandra cu extrem de multă competenţă în ultimii ani, acesta jucând în ultimele patru spectacole produse de către Teatrul Bulandra, toate fiind existente în stagiunea curentă”, se mai arată în scrisoare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite