Acuzaţii la adresa băncilor străine. Şerban Nicolae: „Spală bani de ordinul miliardelor şi plătesc ca să nu facă închisoare!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serban Nicolae FOTO Mediafax
Serban Nicolae FOTO Mediafax

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, luni, în cadrul şedinţei Comisiei Juridice a Senatului, că îi este greu să creadă că bănci din UE nu folosesc subsidiarele româneşti pentru operaţiunile financiare de acoperire a spălării banilor “pe relaţia cu Rusia”.

„Poate e nevoie să umblăm şi la lege aşa încât să nu constatăm că bănci importante cu subsidiare în România spală bani de ordinul miliardelor şi plătesc ca să nu facă închisoare nişte persoane importante în fapte de corupţie. Penalii lor nu fac niciodată închisoare, penalii lor plătesc de ordinul sutelor de milioane, penalii lor pot face înţelegeri cu organismele judiciare şi executive ale UE dar la noi nu sunt nici măcare penali, ba dimpotrivă, apără statul de drept, apără justiţia de penali. Mi-e greu să cred că bănci importante din Vest comit acte de spălare a banilor la un asemenea nivel fără ca o subsidiară dintr-o ţară importantă cum e România în zona estică, pentru că era vorba de spălare de bani pe relaţia cu Rusia şi mi-e greu să cred că au ocolit România, măcar pentru operaţiunile financiare de acoperire”, a declarat Şerban Nicolae, membru în Comisia Juridică a Senatului, citat de gândul.ro

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite