Acuzaţii grave din partea numărului 2 în ALDE: „Se pregăteşte o amplă operaţiune de fraudă electorală”. Ce decizie a BEC îl dezavantajează pe Mircea Diaconu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norica Nicolai. FOTO Adevărul
Norica Nicolai. FOTO Adevărul

Co-preşedintele alianţei electorale ALDE-Pro România, Norica Nicolai, susţine că Biroul Electoral Central l-a exclus pe Mircea Diaconu de la prima etapă a tragerii la sorţi de pe buletinul de vot. Prin urmare, ALDE nu este considerat partid parlamentar şi Mircea Diaconu nu va avea dreptul la reprezentanţi în secţiile de votare.

„Biroul Electoral Central a luat decizia de a exclude candidatul de la prima etapă a tragerii la sorţi de pe buletinul de vot. Prin această decizie, candidatul nostru nu va avea dreptul la observatori în secţiile de vot. Dacă BEC va lua decizia de a exclude candidatul nostru de la prima extrage, eu sunt convinsă că în acest moment se crează premisele unei fraude electorale”, a declarat preşedintele executiv al ALDE, Norica Nicolai, într-o conferinţă de presă.

„Cred că domnul Mircea Diaconu are dreptul să aibă reprezentanţi în secţiile de votare, pentru că nu de puţine ori s-a acuzat ulterior fraudă electorală.Toate acestea, pe mine şi a alianţei noastre ne face să credem că se pregăteşte o amplă operaţiune de fraudă electorală prin deciziile luate şi prin comportamentul politic inadecvat.”, a mai afirmat Norica Nicolai. 

ALDE şi Pro România îl susţin pe candidatul independent Mircea Diaconu pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă. În ultimele luni ALDE şi-a pierdut numeroşi parlamentari care au ales să meargă alături de PSD, pentru a se menţine la guvernare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite