Politică

articolul anterior articolul urmator

Adevăratul „duşman naţional“: hoţia şi prostia

7
28 Nov 2018 21:38:03
Ancelin Roseti

În vreme ce aşa-zişii politicieni ai coaliţiei PSD-ALDE, preocupaţi peste poate de „înflorirea“ ţării, trudesc de zor la cimentarea corupţiei şi jafului naţional, construindu-şi, impertineţi, duşmanul (DNA, procurorul general, Soros, „statul paralel“, românii din diasporă, românii de acasă, românii care sunt de partea dreptăţii, UE, America, Comisia de la Veneţia etc.), foarte mulţi români, susţinători ai lor (corupţi,

sinecurişti, infractori, şpăgari, impostori, nepotişti, aranjori, piloşi, analfabeţi etc. – toţi, de altfel, la o adică, „patrioţi“) aplaudă măsurile şi gesturile scelerate ale acestei haite politice, „considerând“/afirmând că procedează bine, că luptă pentru înlăturarea nedreptăţilor. Ei sunt puterea acestei coaliţii, pe care o alimentează şi o susţin -- o încurajează. Fără aceştia, clica aflată la conducerea ţării ar pica în mai puţin de o oră.

Nu poţi lăsa cumpăna în seama unor apucaţi, a unor conştiinţe năclăite, greu de mutat din loc. Nu poţi pune firul cu plumb în mâna unor oameni care, captivi fideli ai propriilor nazuri şi năzăriri, au corcit într-atât lucrurile, încât au ajuns să fie singurele lor repere. Nu poţi pune balanţa în mâna unor inşi a căror gândire funcţionează cu energie eoliană pentru a decide când e caldă şi când e rece. Răul de bine nu se separă, la un şpriţ. Nedreptatea nu înseamnă nici răspărul convingerilor proprii şi nici disconfortul personal. Contururile nedreptăţii, parametrii ei, nu se trasează nici în funcţie de capriciile „mele“ şi nici de dispoziţiile vecinului. Nedreptatea nu ţine de gust, nu atârnă cu necesitate de preferinţele personale. Deci existenţa ei nu este reglementată de perspectiva individuală, de dinamica subiectivă a individului, de felul în care „o văd eu“, de mofturile „mele“ sau de fasoanele vecinului sclifosit -- tot aşa cum nu poţi stabili ora exactă, la un anumit moment al zilei, folosind „datul cu părerea“ ca instrument de măsurare a timpului.

Nedreptatea înseamnă abaterea de la normele, legile, regulile (morale, juridice etc.) stabilite în/de societate. Nedreptatea este o deviere, intenţională sau nu, de la „ocaua“ referenţială.

Nu poţi personaliza logica, în funcţie de individ şi de cheremul său. Logica e una singură: logică. Toate celelalte se numesc SOFISME (fireşte, substantivul fiind folosit cu vervă depreciativă).

...Cât despre mult invocatul „duşman naţional“, din câte se poate vedea, scoţând capul pe fereastra patriei, acesta se bifurcă biruitor astfel: hoţia şi prostia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Paun Al
28.11.2018, 23:08:09

Chiar si politicienii , media care arata spre coruptia , spre imoralitatea puterii actuale se uita exclusiv la varful aisbergului : Dragnea , Tariceanu ,Dancila , guvernul ...parlamentari , sinecuristi .. si nu vad , nu arata spre ceea ce sustine aceasta putere ...nu vad pe "complicii lor , pe "...susţinători ai lor "(corupţi, sinecurişti, infractori, şpăgari, impostori, nepotişti, aranjori, piloşi, analfabeţi etc. – toţi, de altfel, la o adică, „patrioţi”) Mai exista o larga categorie de sustinatori , de victime , dependenti de ajutoare sociale , de primari , de autoritati locale ...pentru care supravietuirea de pe o zi pe alta este mai importanta decat notiunile de dreptate , nedreptate ...de moralitate . Exista o masa manevrabila care ii voteaza , orice ar face , si orice ar spune , daca "le da" si lor cate ceva . Chiar daca apoi le iau inapoi prin inflatie ,prin taxe si impozite... Victima lor este partea populatiei , care nu a depasit primul nivel al piramidei Maslow , iar dusmanul Romaniei este indiferenta , complicitatea celorlati ce vad raul si nu fac nimic . Unde sunt ceilati romani , moralii , aparatorii dreptatii , ai meritocratiei , ai "statului de drept , ai valorilor europene " ? Daca ne uitam la cei ce s-au manifestat in aceast directie ...nu ar fi mai mult de vreo 600-700 de mii , cu bunavointa 1 milion , adica maximul celor ce au reactionat vizibil contra coruptie , hotiei , impotriva legilor pentru favorizarea coruptilor , infractorilor , pentru independenta justitiei ... O minoritate pe care puterea actuala o poate ignora .

+5 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
29.11.2018, 07:11:12

Comentariu considerat abuziv.

Vanatorul/d.c.
29.11.2018, 08:16:35

Romania e tinuta pe loc de ceea ce, din cauza politicienilor si mentalitatii iobagimii lor electorale (pesediste, liberale, udemeriste), au devenit caracteristi nationale: prostia crasă si lichelismul de masă.

+1 (3 voturi)
Vanatorul/d.c.
29.11.2018, 09:26:17

”caracteristici”

-1 (1 vot)
Vanatorul/d.c.
29.11.2018, 11:06:23

”Bunele intentii, gândul onest au devenit obraznicii de netolerat. Nu-i chip sa pui pe tapet sminteala societatii, ifosele sale, umorile ei verzi, ca imediat, fara drept de apel, vei deveni dusmanul acesteia, veriga slaba, piaza rea, oaia neagra, nebunul numai bun de mângâiat insistent cu pietre -- o inepuizabila resursa paradigmatica menita sa-i vindece viitorimii harul iesirii din rând, sa-i dezvolte mult râvnitul simt al coniventei.”(Ancelin Roseti)

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările