„Adevărul“ l-a deranjat pe Tudorel Toader. Reacţia ministrului, după articolul privind culisele şedinţei Comisiei de la Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader
Tudorel Toader

„Adevărul“ a dezvăluit duminică seară că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, n-a scos un cuvânt în şedinţa de vineri a Comisei de la Veneţia. Toader s-a aflat într-o poziţia ingrată: de membru titular al Comisiei de la Veneţia şi de ministru al Justiţiei, susţinut de o coaliţie care a rescris Codurile penale în interesul infractorilor. Luni, Tudorel Toader a răspuns pe Facebook.

„Raspuns pentru cei ce nu vor să înţeleagă: Un membru titular al Comisiei de la Veneţia nu poate să vorbească în numele Guvernului din care, eventual face parte - in caz contrar, ar participa într-o dublă calitate!“, a scris Tudorel Toader pe Facebook. 

Oficiali prezenţi vineri la reuniunea Comisiei de la Veneţia au dezvăluit, în exclusivitate pentru „Adevărul“, ce s-a discutat în spatele uşilor închise

Potrivit unor surse participante la dezbateri, Tudorel Toader nu a luat apărarea Guvernului sau a majorităţii PSD-ALDE în faţa forului european. „Toader nu a vorbit deloc. Florin Iordache a fost avocatul PSD, spunând, printre altele, că reforma Justiţiei a fost dezbătută în Parlamentul României, forul suprem de decizie“, susţin sursele citate. „În final, Iordache a spus că a luat act de raportul Comisiei de la Veneţia, extrem de critic la adresa PSD, şi a arătat că Parlamentul va ţine cont de recomandări la Codurile penale“, susţin sursele citate.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite