Politică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Crin Antonescu, despre afirmaţiile lui Ponta, la Adevărul Live: „Mi-aş fi încălcat cuvântul faţă de soţia mea, pentru naţiune“

2
12 Sep 2013 11:59:47
Autor: Mădălina Mihalache
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, alături de soţia sa, Adina Vălean FOTO Mediafax
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, alături de soţia sa, Adina Vălean FOTO Mediafax

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat joi, referitor la declaraţiile premierului Victor Ponta despre poziţia soţiei sale, europarlamentarul Daciana Sârbu, faţă de proiectul Roşia Montană, că opţiunile sale şi ale soţiei nu trebuie să fie identice, iar naţiunea este mai presus.

„Dacă i-aş fi promis soţiei mele ceva şi am fi ajuns prim-minsitru să văd că lucurile stau altfel, mi-aş fi încălcat cuvântul faţă de soţia mea. Naţiunea este mai presus de soţie. Opţinile soţiei mele ca europarlamentar şi opţiunile  mele nu trebuie să fie identice“, a afirmat mai-mare senatorilor.

Crin Antonescu a explicat că şi soţia sa, Adina Vălean, este europarlamentar şi are o anumită poziţie bazată pe argumente privind Roşia Montană, însă părerile lor nu trebuie să coincidă.

„Ca membru în Comisia de industrii a PE, soţia mea a organizat o dezbatere pe proiectul Roşia Montană. A avut o poziţie bazată pe argumente. Atunci Gold Corporation nu a sărit în ajutorul ei. Nu are niciun fel de influenţă ce crede soţia mea despre chestiunea asta“, a mai adăugat Antonescu.

Premierul Victor Ponta a dezvăluit faptul că a purtat mai multe discuţii cu soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, despre Roşia Montană, şi a încercat să-i explice că sunt şi argumente pro exploatării miniere, însă europarlamentarul este în continuare împotriva proiectului.

„Nu am explicat declaraţia mea. Am spus că, personal, ca deputat, nu o să votez. Am discutat cu soţia mea, care este europarlamentar, şi cu alţii, şi le-am spus că o să votez împotrivă. Dar le-am spus, acceptaţi ideea că există şi părţi bune în proiect. A fost un angajament al meu personal. Daciana este în continuare împotriva acestui proiect. Influenţează viitorul nostru ca ţară, prestigiul nostru, suntem în continuare o ţară deschisă“, a afirmat Ponta, la Antena 3.

Adevărul LIVE Crin Antonescu, despre Roşia Montană: „Premierul vrea tare acest proiect, dar nu doreşte să-şi asume răspunderea“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

barbu brailoiu
12.09.2013, 13:04:29

domnilor ziarişti, ia uitaţi-vă peste HG dată de guvernul radu vasile privind roşia montană: care sunt numele miniştrilor care, semnând, şi-au dat acordul? şi cine era ministrul sportului pe atunci? nu cumva acelaşi crin antonescu?

Radu Baldea
12.09.2013, 19:34:50

bai jegosule tu ti-ai batut joc de natiune anul trecut cand ai dat lovitura de stat

Modifică Setările