Cartianu, despre emisiunea lui Băsescu de la Realitatea TV: Au fost şapte muşte şi croitoraşul cel viteaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Cartianu la Adevarul Live FOTO David Muntean
Grigore Cartianu la Adevarul Live FOTO David Muntean

Jurnalistul Grigore Cartianu a vorbit la Adevărul Live despre emisiunea de la Realitatea TV în care fostul preşedinte Traian Băsescu s-a confruntat cu şapte jurnalişti.

Principalele declaraţii:

Adevărul: Ce s-a întâmplat la Realitatea TV?

Grigore Cartianu: Au fost şapte muşte şi croitoraşul cel viteaz.

Adevărul: Traian Băsescu spune că s-a dus acasă şi i-a cerut soţiei toate lămâile din frigider.

Grigore Cartianu: Ei au încercat o execuţie. Au avut o surpriză să vadă că bătrânul lup de mare trăieşte. Dacă erau ziarişti pregătiţi, puteau să îl pună în dificultate. Ei au venit ca nişte golănaşi de mahala. Nici nu l-au zgâriat măcar. Realitatea s-a compromis definitiv după povestea asta. Realitatea era o copie palidă a Antenei 3 în 2012, făceau audienţă foarte mică. Nici dincolo nu aveau mare public. Au schimbat apoi macazul, în campania electorală au dat mitingurile Opoziţiei. In dezbaterea televizată, i-au dat avânt lui Ponta. Rareş Bogdan avea atunci un dinte împotriva lui Ponta, dar este violent împotriva lui Băsescu. A venit emisiunea asta, s-au compromis definitiv. Aici, iau cazul Rareş Bogdan. El este un produs al lui Sorin Roşca Stănescu, de Cluj. Ei trăiau bine la Cluj pe modelul SRS. Nu conta audienţa sau tirajul. La Bucureşti s-a compromis prin nişte linşaje teribile pe care Gabriel Liiceanu i le-a reproşat în faţă. A făcut linşaj la adresa lui Pleşu, a lui Cărtărescu. El se visa Gâdea. Nici prea multă inteligenţă nu are din moment ce se face de râs de trei ori într-un minut.

Primul lucru: dai buzna într-o emisiune în care nu eşti nici moderator, nici invitat.

Zice că a venit să sară în ajutorul colegilor lui, pentru că ştergea cu ei pe jos. Cu cine zice că era la Snagov ? Cu Tatulici. Tatulici e tipul de om care a făcut bani cu Vîntu, umbla în papuci în vila lui Vîntu. Dacă nici Tatulici nu e compromis, nimeni nu e. De ziua lui, veneau de la toate partidele să îi aducă ploconul, de la PSD, PNL, Vanghelie. Apar stenograme cu Vanghelie, că spunea că vorbeşte cu Rareş Bogdan şi intervin la Preşedinte.

Adevărul: Traian Băsescu povesteşte că ar fi putut veni şi Rareş Bogdan. Nu i s-a cerut acordul, doar era informat.  

Grigore Cartianu: Până la urmă, Rareş Bogdan a şi minţit. El a spus că a fost oripilat de jignirile pe care Băsescu le aducea, iar Guşă l-a sunat să meargă în emisiune.

Adevărul: Spune Traian Băsescu că platoul era gol când a ajuns. Apoi spune că şi-a dat seama că emisiunea e o capcană iar Rareş Bogdan a fost penibil.

Grigore Cartianu: Negociezi un format, dar dacă îţi spune la intrare că vin şi ceilalţi. Lui Băsescu i-a convenit. A câştigat mult din emisiunea asta, după ce a pierdut prin atacurile la adresa Justiţiei. Pe el îl ajută formatul singur împotriva tuturor. Ii place. Cam ăsta e Băsescu. Aia l-au înconjurat şi el i-a dovedit. Stie să se bată şi nu a sărit calul prea mult în treaba asta. Avea momente în care putea să îşi piardă cumpătul mai mult. Oamenii au simpatie în general pentru cei loviţi din toate părţile.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a participat, vineri, la o emisiune a Realitatea TV unde a avut câteva schimburi de replici dure cu jurnaliştii din platou. După emisiune Traian Băsescu a scris pe Facebook: "La terminarea emisiunii, Hoandră şi Rareş Bogdan se gudurau pe lângă mine, desigur în calitate de gazdă, încercând să-mi spună că ei sunt băieţi buni şi că n-au nimic cu mine. Tare penibil a fost Rareş Bogdan, noul Gâdea+SRS, la un loc, al presei româneşti. Ajuns acasă, am cerut soţiei toate lămâile pe care le avea în frigider şi le-am mâncat fără zahăr din cauza personajului"

Intră pe live.adevarul.ro şi comentează prestaţia fostului preşedinte la Realitatea TV

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite