Adevărul Live. Ce va spune preşedintele? „Iohannis  trebuie să vorbească despre informarea referitoare la Codul Silvic primită de la SRI“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat o conferinţă de presă care va avea loc în această seară, de la ora 17.00. Dan Marinescu, redactor-şef Adevărul, a explicat ce subiecte va aborda şeful statului şi cât se va adânci războiul cu Victor Ponta.

Principalele declaraţii:

„Probabil că Iohannis va aborda subiectele ultimelor două săptămâni. Cred că în special Codul Silvic. Pentru mine a fost uluitor. Preşedintele s-a lăsat călcat în picioare o perioadă îndelungată. Acuzele potrivit cărora Iohannis îi favorizează pe austrieci nu sunt de ieri, de azi. Era clar că Ponta şi Guvernul au o strategie cel puţin de comunicare cu atac pe preşedinte. Au reuşit de au scos lumea în stradă cu chestia asta şi chiar şi-a luat primele înjurături Klaus Iohannis. Weekend-ul acesta, după ce lucrurile au fost mai nuanţate, nu au mai fost atâţia în stradă. Trebuie să analizăm atent, să vedem cine face jocuri în nebunia legată de Codul Silvic“, a comentat Dan Marinescu, redactor-şef al ziarului „Adevărul“.

„E o dispută tensionată, nu cred că a fost vreo lege atât de dezbătută. Apoi, încăpăţânarea de a impinge lucrurile repede, pe care o au parlamentarii PSD, ideea este că se grăbeşte foarte tare adoptarea acestei legi, ceea ce ne face să fim suspicioşi. Ceva se ascunde acolo sau vor să acopere altceva. A intrat şi DNA pe fir şi trebuie să vedem unde se va ajunge“, a mai spus Marinescu.

În opinia sa, Iohannis ar putea vorbi despre informarea SRI pe care a solicitat-o referitor la Codul Silvic.

„Strada a cerut altceva, oprirea defrişărilor. Or, ei se ceartă pe împărţirea profitului, nu ne interesează cine taie, ce taie. Aici e interesul lor. Ba mai mult, e şi prevederea aceea care dă frâu liber tuturor celor care au suprafeţe mai mici de 10 hectare să facă prăpăd“, a explicat el.

În ce priveşte declaraţiile preşedintelui Iohannis pentru ARD, potrivit cărora ar întoarce modificările la Codul Penal în Parlament, Marinescu a arătat că ar putea fi unul dintre subiectele conferinţei de la 17.00.

„Victor Ponta a început să împingă lucrurile, a văzut că îi  merge şi preşedintele nu reacţionează. Evident, aceste atacuri directe la persoana preşedintelui, că favorizează o firmă străină, asta cred că a umplut paharul, dar el a împins lucrurile gradual“, a spus Marinescu.

„Mă interesează mai puţin stilul, ideea este să spună nişte lucruri concrete. Dacă are acel raport de la SRI, chiar să ne spună ce interese sunt în spatele acestei legi“, a mai spus el.

Marinescu a vorbit şi despre modificările aduse Codului de Procedură Penală, care au inflamat ambasadele. „Nu e atât de grav, dar asta le va da curaj şi vor face şi alte lucruri. Ei stau lungi perioade de timp când nu au treabă cu Justiţia. Când simt că e un pericol, se adună imediat şi încep să croşeteze nişte legi ca să dea totul peste cap. Părerea mea este că e un prim pas, nici pe departe nu se încheia aici. Ţinta lor finală este să pună procurorii cu botul pe labe“, a adăugat Dan Marinescu.


După mai multe subiecte în care Klaus Iohannis s-a contrat cu premierul Victor Ponta, în această seară preşedintele va vorbi pe larg despre relaţia cu premierul. Codul Silvic, modificările la Codul de procedură penală, Legea impozitării bacşişului şi vizita premierului la Doha pot fi subiectele abordate de preşedinte în această seară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite