VIDEO Graţian Mihăilescu, consultant politic, despre campania electorală la firul ierbii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Graţian Mihăilescu
Graţian Mihăilescu

Consultantul politic Graţian Mihăilescu a vorbit, la Adevărul Live, despre cum a fost campania electorală în judeţul Caraş-Severin, unde s-a implicat ca sfetnic pentru primarul ales al Reşiţei, liberalul Ioan Popa.

Despre alegerile locale şi cele parlamentare

Dacă liberalii nu se trezesc până în toamnă, cel mai probabil vor pierde alegerile. Sunt pesimist pentru toamnă. Dacă acum au votat pentru oameni pe care îi cunosc, în toamnă cred că vor vota altceva, nu neapărat politic.

Despre USB

Am vorbit cu oameni din mişcările nou create. Unii încă nu au intrat în poltiică şi a fost bine pentru că au timp să se dezvolte. Le-am spus tuturor că fără o coaliţie nu se poate face nimic. Singurul care a lansat această treabă a fost Ciprian Ciucu. Dar, e greu. Orgoliile sunt mari. Era clar că doar o coaliţie putea să răstoarne PSD-ul. Negocierea era grea. Dacă se puneau la masă, acum cei de dreapta erau la conducerea Bucureştiului.

Despre stânga politică

Stânga întotdeauna a fost mai bine organizată. Dreapta se mişcă mai greu. Până poartă discuţii, până încep coaliţiile. Cred că dacă Predoiu l-ar fi susţinut pe Nicuşor Dan ar fi avut de câştig şi el, şi PNL-ul. Ar fi câştigat şi NIcuşor Dan.   

Despre oamenii cu probleme penale

Noi a, câştigat la Reşiţa cu 500 de voturi. Contracandidatul domnului Popa a asfaltat jumătate din oraş. Eu credeam că o să câştigăm cu 7-8% procente. Însă, au existat cartiere sărace şi o presă care, dacă nu are bani, e dependentă de anumite instituţii. 

De data aceasta am văzut şi bugete transparente. Publictatea electorală nu a mai fost vizibilă, lumea nu a mai fost agasată. Se vede o îmbunătăţire a legislaţiei. Acum, sunt nişte reguli ceea ce duce la îmbunătăţiri. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite