Secretarul general al PNL: Doar 33 de măsuri din 724 au fost îndeplinite parţial de PSD. Programul de guvernare a fost cea mai mare iluzie vândută românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a vorbit, la Adevărul Live, despre „Cartea neagră“ a guvernării PSD-ALDE, un document de 225 de pagini, care arată că doar 33 de măsuri promise de Liviu Dragnea în campania electorală au fost implementate de Guvernele Grindeanu şi Tudose. 33 de măsuri din 724 de promisiuni.

Adevărul: Ce e Cartea Neagră a guvernării PSD?

Robert Sighiartău: Foarte mulţi spun că PNL nu face Opoziţie. Am realizat un document prin care prezentăm măsurile promise de PSD în campanie, dar care n-au fost îndeplinite. Sunt doar 33 de măsuri îndeplinite parţial din 724. Este un document consistent, de 225 de pagini, pe care îl vom prezenta românilor de bună-credinţă, ca să înţeleagă că am avut un an pierdut. Am prezentat amănunţit fiecare lucru pe care PSD l-a făcut prost sau nu l-a făcut deloc. Programul de guvernare al PSD a fost cea mai mare iluzie vândută românilor. 

Care ar fi cele mai scandaloase trei măsuri?

Sunt atât de multe încât nici nu ştiu cu ce să încep. Ar fi trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat; majorarea accizei la combustibil; programul start-up, unde din 8.400 de proiecte doar 800 au fost finanţate. Să nu mai spun că au atras aproape zero fonduri europene. Din programul 2014-2020, Guvernul a atras 2,67% fonduri europene. 

Care e poziţia PNL despre formularul 600?

Ionuţ Mişa nu face lucrurile de unul singur. Dragnea nu ştia de formularul 600? PSD a promis că impoziutul pe dividente va scădea la zero. Nu numai că n-a scăzut, dar a crescut cu 10% prin acest formular. 

Ce face PNL ca să atragă elite?

PNL a făcut paşi concreţi: recent, a prezentat Ludovic Orban doi profesori universitari - Cristi Păun şi Bogdan Glăvan- care au devenit consilierii săi. Purtăm discuţii săptămânal cu tot felul de oameni care sunt apropiaţi de PNL. În 2018, o să vedeţi foarte mulţi oameni de valoare care vor veni spre PNL. La 100 de ani de la Marea Unire, vrem să venim cu un document cu viziune liberală pentru viitor. 

De ce nu aţi mers la Cotroceni cu o propunere de premier?

Noi nu vrem să vindem iluzii românilor. Noi am spus că nu vom face parte dintr-un guvern alături de PSD. Avem o cutumă care spune că preeşdintele partidului devine propunere de premier, în cazul în care avem o majoritate. Cheia majorităţii actuale este UDMR. Prin declaraţiile pe care le fac în ultimul timp, UDMR devine o problemă pentru securitatea României. Declaraţiile segregaţioniste nu fac bine României. 

Nu v-aţi gândit să rupeţi o parte din SPD pentru a încerca o majoritate?

Cum suna ca noi, PNL, să mergem la negocieri cu Victor Ponta? Cum am putut guverna România cu o majoritate care nu poate fi consolidată. Nu poţi să stai la mâna unui parlamentar. Cea mai bună soluţie era să mergem din nou la urne, la alegeri anticipate. 

Cât are PNL în sondaje?

PNL trece de 27% chiar şi în sondajele PSD. Deci suntem în jurul cifrei de 30%.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite