Stelian Ion, candidat USR PLUS pentru Constanţa: Sunt umăr la umăr cu Chiţac şi Făgădău. Chiţac a fost samsar imobiliar în timp ce era cadru militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Ion
Stelian Ion

Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primăria Constanţa, a vorbit, la Adevărul Live, despre lupta umăr la umăr cu Decebal Făgădău (PSD) şi Vergil Chiţac (PNL), afirmând că principalii candiţi pentru oraşul de la malul mării au o intenţie de vot asemănătoare, departajarea urmând a fi făcută de nehotărâţi, procent aflat la aproape 20%. Stelian Ion l-a criticat pe Vergil Chiţac pentru afacerile imobiliare derulate pe ascuns.

Principalele declaraţii ale lui Stelian Ion: 

- De la începutul campaniei se anunţa o competiţie în trei: USR PLUS, PNL şi PSD. Din păcate, PNL şi-a stabilit ca strategie de campanie impresia că stau cel mai bine în sondaje. Am făcut un efort şi am comandat un sondaj. Realitatea e că suntem umăr la umăr trei competitori: actualul primar, eu şi Vergil Chiţac. Distanţa între noi e în marja de eroare, care este de peste 3%. Acea parte a electoratului nehotărât va decide soarta Constanţei. Noi am câştigat la europarlamentare cu 34%, aproape cât PSD şi PNL la un loc. Să vedem dacă se va confirma dorinţa de schimbare, după 20 de ani de PSD şi pesedism. E o mare dorinţă mare de schimbare, important e să se mobilizeze oamenii la vot, să înşeleagă că noi suntem mai mulţi decât ei. 

- Alţii vin cu rezultatele de la prezidenţiale. Le spun că aici nu candidează Klaus Iohannis. Chiar dacă atunci diferenţa a fost mare, am recuperat masiv în ultima perioadă. Am ajuns în situaţia optimistă de a avea de ales în Constanţa. 

- Procentul nehotărâţilor e colosal, tot de 20%. Ei vor decide pe ultima sută de metri. Ei se vor uita şi vor spune: în Constanţa am avut timp de 20 de ani PSD, apoi USL, dar şi o prietenie a PNL cu PSD. Un oraş foarte frumos a devenit subdezvoltat. Şi alte oraşe care au fost administrate de PSD, spre exemplu Craiova, arată mai bine decât Constana, spre ruşinea noastră. Sau Iaşi. În Constanţa vorbim de scoaterea oraşului din mocirlă, de a smulge oraşul din ghearele mafiei. 

- Anul trecut am purtat discuţii cu conducerea în sensul unei alianţe cu PNL. Lucrurile erau pe un făgaş bun, Dar interesele foarte puternice din zona portului şi-au spus cuvântul. Un magnat din zona afacerilor cu petrol a reuşit să-şi impună candidatul, Vergil Chiţac, direct de la Bucureşti. Nu am fia vut emoţii dacă făceam alianţă. Voiam un tandem: o candidatură dintr-un partid la primărie (USR) şi o candidatură din alt partid la Consiliul Judeţean (PNL). Ideea e că nu s-a dorit din partea PNL. Aşa am ajuns să fim competitori, adversari, iar metodele folosite de cei din PNL ne-au făcut să ripostăm. PNL Constanţa nu a avut candiat propriu la ultimele patru rânduri de alegeri. Acum e domnul Chiţac, amiral imobiliar, care nu vrea să dea explicaţii pentru afacerile imobiliare pe care le-a făcut, deşi nu avea voie, pentru că era cadru militar.

Decebal Făgădău a fost mâna dreaptă a lui Radu Mazăre, deşi acum se dezice de el. Mulţi oameni îmi spun pe stradă că era mai bine cu Radu Mazăre, care a mai şi făcut câte ceva, spre deosebire de Făgădău. Vergil Chiţac, deşi are aerul de cadru didactic, deşi se foloseşte de uniforma de amiral, e o dezamăgire. Eu l-am votat î 2016 ca să scăpăm de PSD. În urmă cu patru ani a fost lider al consilierilor PNL, dar a renunţat la funcţie şi a plecat în Parlament, unde a dormit 4 ani de zile. Nu vreau să par lispit de modestie, dar am fost cel mai activ dintre parlamentarii constănţeni.

Vergil Chiţac s-a remarcat cu două contribuţii în Parlament: contribuţia la legea offshore, în folosul prietenului său Gabriel Comănescu, şi un amendament pentru cumularea pensiei de cadru militar cu cea de parlamentar, pe care o va primi când va împlini vârsta. Sunt multe diferenţe între noi. Eu nu am pe nimeni în spate, în afară de constănţeni. Chiţac a avut activitate de samsar imobiliar în timp ce era cadru militar. S-a formluat şi o plângere penală în acest sens. E inadmisibil să te desparţi de soţie doar pentru a derula afaceri imobiliare. În loc să răspundă, cum eu am făcut-o când s-a discutat despre garsoniera mea, domnia sa a luat un motan în braţe şi a aruncat totul în derizoriu. Discuia e una serioasă, pentru că vorbim de morlaitate, de integritate. 

- În prima zi de primar voi vorbi cu consilierii, văd ce majoritate creăm. Vor avea în mine un colaborator, dacă nu vor trage frâne aiurea. Voi iniţia un proiect de hotărâre pentru angajarea unei firme pentru un audit al firmei. Eu cu echipa şi structura lui Decebal Făgădău nu voi merge mai departe. 

- Pe Făgădău l-aş întreba de ce nu mi-a răspuns mesajelor când voiam ca toţi parlamentarii să vină cu amendamente la bugetele de stat. De ce nu mi-a răspuns la mesaje când am venit cu nume de furnizori pentru echipamente medicale în campanie. 

- Pe Chiţac l-aş întreba ce l-a îndemnat să facă afaceri imobiliare, deşi era cadru militar. De ce insistă cu o candidatură, de ce ţine morţiş să intre în luptă, daor pentru că îl împinge cineva de la spate. Niciunul dintre cei doi nu a vrut să accepte o dezbatere. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite