Ionel Bogdan, candidat PNL pentru şefia CJ Maramureş: Vreau să aduc peste 1 miliard de euro bani europeni. Sunt singurul care poate să bată PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Bogdan, candidat PNL la şefia Consiliului Judeţean Maramureş, a vorbit, la Adevărul Live, despre strategia pentru a ajunge în fruntea judeţului, care e condus în acest moment de PSD. Ionel Bogdan propune două axe de dezvoltare pentru Maramureş: parcuri industriale şi turism. Liberalul promite că va atrage fonduri europene în valoare de 1 miliard de lei, după modelul patentat de Ilie Bolojan la Oradea.

Adevărul: Cum faceţi campanie în pandemie?
Ionel Bogdan: Noi, în Maramureş, ne axăm şi pe partea de online foarte mult, dar şi pe teren. Am trecut deja prin 70% din localităţi. Întâlnirile electorale sunt conform dispoziţiilor legale: persoanele sunt cu mască, avem dezinfectant şi reuniuni în limita a 100 de persoane în spaţiu deschis. Ne-am axat pe evenimente mici şi multe. Suntem cei mai activi în online din judeţul Maramureş, ceea ce atinge o masă mare din populaţie. 

De ce l-ar alege oamenii pe Ionel Bogdan pentru şefia CJ Maramureş şi nu pe candidatul PSD?
Ionel Bogdan: Eu îmi asum proiecte pentru Maramureş. Am făcut un plan de dezvoltare pentru Maramureş. Vreau ca în patru ani de zile, Maramureşul să beneficieze de resurse importante, pentru că azi judeţul este pe ultimele locuri la capitol de venit mediu pe cap de locuitor: avem doar 2.600 de lei faţă de 3.300 cât e la nivel naţional. În ultimii ani nu s-a întâmplat nimic notabil în judeţ, suntem pe ultimul loc şi la fonduri europene. Vreau să aduc în Maramureş peste 1 miliard de euro bani europeni. 

Care este proiectul cel mai important?
Unul este drumul expres care ne leagă de Vest, care să aducă mai mulţi investitori, să crească nivelul de trai. Vreau să facem cel puţin un parc industrial. Se lucrează de 33 de ani la barajul Runcu, iar de anul acesta am început alocări de sume importante. E un proiect strategic pentru noi, poate fi şi un domeniu turistic foarte important. Vreau să facem pârtii de schi la Cavnic şi la Borşa pentru a aduce mult mai mulţi turişti în Maramureş. 

De ce nu s-a investit în drumuri până acum? Sunt dezastruoase. 
Din păcate, Maramureşul a funcţionat din inerţie. S-au făcut câteva drumuri doar prin PNDL. Nu avem proiecte de anvergură. Sunt două axe de dezvoltare: parcuri industriale şi turismul. Din păcate, turismul în Maramureş este doar la 10% din potenţial. Vrem să mai facem şi un AquaPark, pentru că avem resurse de ape termale. Vom folosi fonduri europene, aşa cum a făcut Ilie Bolojan la Oradea. Trebuie să dezvoltăm şi Valea Vaserului, unde vin mii şi mii de turişti. Orice turist care stă o oră în plus în Maramureş aduce bani în plus pentru judeţ. 

Cum staţi în sondaje?
Eu am 38%, PNL are 37%, iar rivalii mei sunt în jur de 30%. Practic, am un avans consistent de 6-7 procente, dar nu lăsăm garda jos, pentru că îmi doresc ca planul lui Bogdan să fie implementat în următorii ani. 

USR PLUS nu există?
Singura luptă pe care o am este cu Coaliţia pentru Maramureş, din care face parte şi actualul preşedintele PSD al CJ Maramureş (Gabriel Zetea - n.r.). Polarizarea mesajului a fost între cei doi comeptitori, între PNL şi Coaliţia pentru Maramureş, restul fiind destul de în urmă. Îmi doresc ca electoratul de dreapta să vină alături de mine. Oricum va trebui să facem o coaliţie de dreapta după alegeri.

Ce obiectiv aveţi pe plan local?
În acest moment, PNL are 30 de primari şi ne dorim ca la final să avem 39-40. Ne batem în 10 comunităţi pentru a câştiga. Va conta foarte mult prezenţa la vot. Sper că oamenii se vor mobiliza şi vom fi în topul clasamentului prezenţei. Maramureş are nevoie de un restart. În patru ani de zile putem creşte nivelul de trai. PNL va avea majoritate în Consiliul Judeţean, fie alături de un partid, fie cu două partide. Sper ca lumea să înţeleagă că Ionel Bogdan este singurul care poată să bată PSD, singurul care poată să-l bată pe exponentul lui Liviu Dragnea. 

Ce scor va obţine PNL pe plan naţional? 
La nivel naţional, cred că PNL va scoate în jur de 35% şi vom avea 20-25 de preşedinţi de CJ. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite