Eduard Koler, candidatul PMP la Primăria Drobeta Turnu Severin: Sunt cel mai de dreapta candidat. PSD şi PNL sunt mână în mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Koler, candidatul PMP pentru Primăria Drobeta Turnu Severin.FOTO Facebook Eduard Koler
Eduard Koler, candidatul PMP pentru Primăria Drobeta Turnu Severin.FOTO Facebook Eduard Koler

Eduard Koler, candidatul PMP pentru Primăria Drobeta Turnu Severin a vorbit luni Adevărul Live despre intrarea sa în cursa pentru aceste locale, proiectele pe care le propune şi obiectivul Mişcării Populare pentru alegerile din 27 septembrie.

Poţi urmări şi comenta emisiunea AICI.

Candidatul PMP la primăria municipiului Drobeta-Turnu Severin a făcut o radiografie a oraşului de la malul Dunării după două mandate ale controversatului politician local, Constantin Gherghe, trecut prin toate partidele politice, şi după mandatul actualului primar, Marius Screciu, pe care Gherghe l-a susţinut pentru câştigarea primăriei în 2016. Bilanţul este cu minus pentru severineni - nu au salarii mai bune, nu au certitudinea încălzirii şi apei calde nici iarna aceasta, au însă blocuri neizolate termic, tinerii pleacă în lipsă de perspectivă şi tot aşa. PNL-ul are un candidat şters, pe Daniel Cîrjan care timp de patru ani i-a fost viceprimar lui Marius Screciu, căruia i-a girat toate acţiunile.

Numai că lupta nu se dă doar între partidele mari, cum a remarcat recent şi reputatul analist politic, Cristina Pîrvulescu. Ca şi la Capitală, „lupta va fi una între două partide mari şi partide mai mici, cum este şi PMP. Nu este niciun fel de îndoială că PMP va candida singur, e foarte probabil că va candida peste tot (în ţară – n.r.) singur, deşi pe listele de alianţe de la Biroul Electoral Central veţi găsi alianţe de tip PMP-PNL, dar se pare că ele nu vor funcţiona nicăieri şi asta pentru că ne apropiem de alegerile parlamentare. Partidul fostului preşedinte vrea să obţină un scor cât mai bun. Pentru că alegerile locale, dincolo de confruntarea legată de diferitele programe privind administrarea localităţilor, anticipează alegerile parlamentare, deci au o miză politică foarte importantă şi asta se întâmplă mereu din 1992 încoace”,  explica în august Cristian Pîrvulescu la Digi24. 

La PMP Severin, candidatul Koler, intrat pe ultima sută în politică şi în această campanie electorală, este creditat să producă o surpriză în linia celei preconizate de Pîrvulescu în scrutinul din 27 septembrie. Colegul său de partid, fostul jurnalist, Robert Turcescu, a ţinut să îl remarce public recent – “îmi face impresia unui tip serios şi bătăios, pe a cărui carieră politică aş paria în anii următori. Nu e vorba de un cec în alb, ci de flerul meu de fost jurnalist care nu se prea înşală cînd e vorba de oameni. Aşadar, atenţie la Koler de la Severin!”, posta pe Facebook deputatul PMP. 

Cu un puternic mesaj antisistem, în condiţiile unei “oferte electorale jalnice, repetitive”, antreprenorul Koler, la întrebarea jurnalistului Adevărul, a avut un mesaj pentru electoratul severinean care, din motive tehnice, nu s-a putut auzi şi pe care îl redăm aici: “După 20 de ani în care s-au succedat la putere, fără să aducă rezultate în viaţa severinenilor, camarila liderilor PSD-PNL vrea să rămână la butoane încă patru ani. Să nu-i mai lăsăm. Vă imaginaţi că viceprimarul care are 10.000 de lei pe lună vrea să-l deranjeze pe primarul care primeşte şi el 15.000 de lei pe lună şi care i-a dat şi lui salariul acela de multinaţională?! Şi-au împărţit salarii şi funcţii, acum se prefac că luptă. Peste patru ani, aflăm că au semnat protocoale în care au făcut troc cu voturile, cum am aflat recent despre ce făceau în culise Gherghe şi Screciu în 2016”, le-a reamintit Koler alegătorilor din Severin. Un alt mesaj important a fost legat de tineri – dacă tot vorbim de administraţie, locurile din aparatul administrativ ar trebui să fie deschise oricărui tânăr din Severin, nu doar pentru beizadelele potenţaţilor zilei”, a mai spus candidatul PMP. 

Adevărul: Când v-aţi decis să candidaţi pentru primărie?

Eduard Koler: Sincer, m-am decis să candidez acum trei luni, la îndemnul oamenilor din jurul meu, care văzând oferta jalnică pe care lumea politică de aici o propune elctoratului, mi-au zis că e momentul să facem o schimbare.

De ce v-ar alege lumea pe dvs şi nu pe actualul primar?
Lucrurile sunt simple. Sunt singurul candidat de dreapta. Nu am lucrat niciodată cu Statul, provin din mediul de afaceri. Am dovedit că în ceea ce priveşte zona antreprenorială am performat. Severin e un oraş în care dreapta a avut o mare pondere. Să nu uităm că în momentul în care PDL-ul în care mai exista, obţinea aici peste 60%. Pilonul de dreapta e foarte puternic. Prestaţia foarte slabă a viceprimarului PNL în tandem cu a primarului PSD au determinat oamenii să-şi dorească altceva.

Deci spuneţi că între PSD şi PNL a existat o conlucrare, fără raporturi critice.
Ei sunt o camarilă politică aici. O mafie trans-partidică. Şi-au împărţit timp de patru ani de zile locurile în administraţia locală. Gândiţi-vă că aici un viceprimar are aproximativ 2 mld. de lei vechi salar pe an, împreună cu soţia, în timp ce un primar are 15.000 de lei net.  În concluzie, viceprimarul PNL nu avea niciun motiv să deranjeze pe primarul PSD. Ei nu au unde să primească aceşti bani într-o societate privată sau o firmă normală. Nu se deranjează unul pe altul şi au mers mână în mână în toate aceste proiecte să le spunem, care nu înseamnă decât nişte amărâte de parcări şi nişte locuri de joacă. Lucruri normale pentru o administraţie normală. Nimic pentru dezvoltarea turismului, IT-ului.

Care ar fi prima decizie pe care aţi lua-o la primărie?
Să verific târgurile de turism internaţional, datele lor şi unde se ţin. A doua să pun toţi oamenii dintr-un birou specializat să facă un catalog de prezentare al oraşului şi al facilităţilor pentru turişti. 

Deci e o mare problemă pe promovarea de promovare şi infrastructură.
Problema e crearea locurilor de muncă iar turismul e unul din motoarele care poate duce România mai departe. Să luăm exemplu Croaţiei care trăieşte din turism cu un procentaj de 40%.

Înafară de turism ce aţi vrea să mai faceţi în următorii ani?
Turismul e doar o mică parte în ce înseamnă dezvoltarea locurilor de muncă şi definirea oraşului dpdvd strategic. Lucrul care ne doare cel mai mult e acel al faptului că nu există reţea de gaze la nivelul fiecărui apartament. Pentru mine e numărul unu ca prioritate în administraţie. Legată de treaba asta cu gazele este legată şi soluţionarea problemei căldurii oraşului. S-ar fi putut face centrale de cartier numai că a fost un contract cu o societate care nu a fost capabilă să extindă reţeaua de gaz şi nişte incompetenţi care nu au ştiut să rezilieze acel contract şi să caute altă companie. Atât de simplu.

O parte dintre candidaţi ne-au povestit că au o problemă cu oamenii plecaţi să lucreze în străinătate. Care e situaţia la dvs?
Situaţia e la fel şi aici. Tot ceea ce înseamnă mediu privat a pierdut 60% din populaţie care a plecat în altă parte. Din păcate locuitorii nu au putut fi ţinuţi aici. S-au înţesat instituţiile publice cu tot felul de domnişoare aduse acolo pe orice alte criterii mai puţin cel al competenţei. S-a creat acest val de angajări, de cheltuire fără noimă a banului public de cei care conduc administrativ oraşul. Din păcate oamenii au plecat iar oraşul e în acest moment depopulat şi e un exemplu în România de aşa nu. Atunci când ponderea e spre mediul de stat şi nu privat e clar că direcţia e greşită.

Care e situaţia la nivel de oraş în ce priveşte pandemia? Şi mă refer aici la şcoli. 
Deocamdată nu ştiu să fi apărut vreo problemă. Ceea ce ştiu e că Spitalul Judeţean se confruntă cu un val de îmbolnăviri. Noi am trăit o telenovelă aici în ce priveşte numirea managementului spitalului. Sunt convins că profesionalismul cadrelor medicale a suplinit cu brio acest tango managerial şi că oamenii de acolo deşi sunt dezamăgiţi cu ce s-a întâmplat, îşi văd de treabă. Sunt singurii care ne pot da speranţă.

Ce s-a întâmplat mai exact?
E un spectacol jalnic PNL-PSD, care dintre ei să-şi pună managerul. S-au făcut tot felul de propuneri care nu au rămas în picioare. Noi ca cetăţeni am asistat neputicioşi la acest teatru.

La nivel de judeţ a ieşit cu bine PMP în campania de racolări a PMP?
Ne-am confruntat cu aceşti racolaţi ai PMP-ului de către PNL. Domnul Roşca Răzva a făcut o figură jalnică aici. Jumătate din PMP a fost vândut PNL-ului, iar jumătate PSD-ului.

Deci sunt mici şansele ca după 27 septembrie să fie o colaborare cu PMP-ul.
Ideea e simplă. PNL-ul a fost un partid minuscul pe lângă PDL în oraşul nostru. În momentul de faţă trei sferturi de PNL e PDL. Din punctul meu de vedere a fost o decizie jalnică la Bucureşti de a exclude PMP-ul din discuţii. Pentru mine PNL e un PSD vopsit în galben, La Drobeta Turnu-Severin nu e nicio diferenţă. Inclusiv aceste racolări. Dacă vă uitaţi la PNL e şi o glumă, sunt foarte mulţi pesedişti racolaţi. N-au nicio jenă în a racola oameni de la PSD. În cadrul administrării de aici vom vedea ce alianţe se vor putea face. Depinde de procente. 

La nivel de Consiliu Local câte mandate vreţi să obţineţi?
Vom vedea. Oricum, în jurul numărului de 3-4 consilieri fiecare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite