Adevărul Live. Candidat PACT pentru parlamentare: PNL mi-a cerut 25.000 de euro pentru a fi pe liste. A fost o „superofertă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Staş şi Visinel Balan, candidaţii susţinuţi de PACT în circumscripţia Bucureşti pentru alegerile parlamentare, au vorbit, luni, la Adevărul Live, despre strângerea de semnături, obiectivele lor politice şi perioada de pre-campanie.

Principalele declaraţii ale celor doi candidaţi PACT:

Despre candidaturi

Staş: Candidatura mea e independentă. Pentru că, pe de o parte independent nu înseamnă singur. E un motiv specific şi îl transmit fără echivoc. Vreau un alt tip de educaţie. O altă paradigmă. Un promotor al unui astfel de mesaj trebuie să fie indepenedent. Mă bucur să constat că platforma PACT a acceptat ideea de parteneriat şi mă bucur de sprijinul acestor tineri. Independent nu înseamnă deloc singur. 

Bălan: Am fost 11 ani într-un partid. DIn clasa a 10-a, a 11-a. Am fost în PNL. Cei de la PNL au venit cu o ofertă pentru a candida pe listele lor. 25.000 de euro pentru candidatură. A fost o superofertă. Eu le-am mulţumit şi le-am spus că nu am de unde să scot aceşti bani. Eu am avut o relaţie interesantă cu PACT-iştii. 

Ideea de a candida a plecat după o cercetare din România, după ce am mers în sute de centre de plasament. Timp de 26 de ani de zile am fost minţiţi ca popor, însă nu ne asumăm problemele. Azi, centrele de plasament sunt un super business, business pentru autorităţiel locale. Îşi pun întrebarea câţi bani pot câştiga pe aceste centre. Cred în anumite idei: adopţii în 30 de zile sau că fiecare părinte trebuie să-şi păstreze copilul. 

Nu e suficient să fii patriot şi să dai în cap vecinului. Nu e de ajuns. 

Despre temele de campanie

Staş: România pe bune, adică România reunificată şi schimbarea paradigmei în educaţie. Esenţial în mesajele noastre e sistemul de valori pe care le propunem: curajul, integritatea, patriotismul autentic. 

Bălan: Dacă nu dezvolţi spiritul critic de mic nu poţi avea pretenţia că aceştia şi-l vor dezvolta mai târziu. 

Staş: Trebuie un model de arhitectură curiculară de secolul XXI. Nu trebuie să înveţi pe de rost, ci critic. Trebuie un model de carieră. De asemenea, e nevoie de o arhitectură instituţională. E nevoie de o altă paradigmă. 

Bălan: Sper ca românii să facă cea mai schimbare de când există România. România să se decidă să nu mai voteze PSD şi PNL. Îmi doresc ca oamenii să facă schimbarea, nu PNL sau PSD. Oamenii vor face asta.legat de adopţii. Am avut mai multe discuţii. Adopţia în 30 zile a început ca proiect. De curând s-a schimbat şi acum e o perioada de şase luni. 

Despre strângerea de semnături

Bălan: Estimativ cred că avem acum 13.000 mii. Avem nevoie de vreo 18.000. Orice sprijin e foarte important. Orice semnătură pentru mine e şi pentru Marian, iar cea pentru Marian e şi pentru mine. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite