Ionel Bogdan, candidat PNL pentru CJ Maramureş: Vreau să cresc nivelul de trai în judeţ şi să aduc 1 miliard de euro din fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Bogdan, candidatul PNL pentru şefia CJ Maramureş, a vorbit,  la Adevărul Live, despre şansele de a câştiga competiţia cu Gabriel Zetea, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, care ascunde sigla PSD într-o coaliţie cu alte partide-breloc. Ionel Bogdan îşi propune să crească nivelul de trai din judeţ şi să aducă 1 miliard de euro fonduri europene în Maramureş.

Principalele declaraţii: 

  • În fiecare zi am fost şi sunt pe teren până în ultimul minut. Azi sunt la Borşa, în Maramureş, şi aici e nevoie de foarte multe proiecte pentru dezvoltarea zonei, zonă cu un potenţial absolut fantastic.   
  • Am convingerea că duminică lumea se va mobiliza la vot şi vom lua un scor foarte bun. Sunt convis că PNL va obţine un scor foarte bun şi voi începe implementarea Planului Bogdan.   
  • Am făcut în urmă cu două săptămâni un sondaj. Cred că la munca pe care am depus-o în această campanie nu mai er anevoie de un nou sondaj. Am fost în fiecare localitate din judeţ şi, după discuţiile pe care le-am avut, oamenii se vor mobiliza la vot şi vom câştiga bătălia.   
  • Noi suntem singurii care am făcut un plan sustenabil pentru Maramureş. Vrem să aducem 1 miliard de euro fonduri europene. Şi în Maramureş sunt foarte mulţi oameni nehotărâţi, dar cred că duminică se vor mobiliza la vot.   
  • Vreau să facem drumul care să ne lege direct de Vest şi care va asigura dezvoltarea judeţului Maramureş. Vreau să ridic nivelul de trai din Maramureş. Venitul pe cap de locuitor este de 2.600 de lei, ne putem compara din păcate cu judeţe subdezvoltate ca Teleorman şi Mehedinţi. Oamenii pleacă de aici în căutarea unui trai mai bun, alţii s-au mutat deja cu familiile în străinătate. Oamenii trebuie să trăiască decent aici, să-şi crească copiii. Acesta este pariul meu. Aici e o zonă binecuvântată de Dumnezeu, dar are nevoie de investiţii strategice care să ducă la bunăstare şi dezvoltare.   
  • Avem finanţare pentru podul peste Tisa şi vom realiza acest proiect.  
  • Problema deşeurilor este foarte spinoasă în Maramureş. Nu s-a făcut nimic pe managementul integrat al deşeurilor. Va trebui să găsim o soluţie rapidă ca gunoiul să nu rămână în curţile oamenilor. Azi nu ştim, din păcate, care e soarta depozitului de gunoi de la Fărcaşa, unde s-au făcut investiţii importante de la bugetul local, dar şi din bugetul UE. După ce vom trece de 27 septembrie voi chema Corpul de control al Ministrului Mediului să vedem cum s-au cheltuit banii şi să vedem dacă proiectul este fezabil.   
  • Dacă noi avem ca regulă să purtăm păşit chirurgicale pentru protecţie, cei de la PSD poartă masca Coaliţiei pentru Maramureş. PSD încearcă să se ascundă de ochii electoratului sub masca acestei coaliţii. Cred că maramureşenii sunt destul de bine informaţi şi nu vor da curs acestei abureli. Coaliţia pentru Marmaureş este formată din PSD-işti deghizai. E un partid şi trei ştampile, cum a glumit cineva.    
  • Domnul Zetea nu a reuşit să realizeze nimic în Maramureş. Domnul Zetea, ca vicepreşedinte PSD, l-a secondat pe Liviu Dragnea, apoi a secondat-o pe Viorica Dăncilă, deci avea toate pârghiile să dezvolte judeţul, să-l pună pe harta investiţiilor mari. Nu au făcut nimic în afară de a fi slugi la Drganea şi Dăncilă. Zetea i-a dat şi titlul de ambasador al Maramureşului lui Liviu Dragnea. Zetea conduce de 8 ani PSD Maramureş, a avut majoritate în CJ, însă n-a reuşit să aducă fonduri europene, n-a făcut niciun proiect important. Acum încearcă să-şi ascundă nerealizările pentru că, vezi Doamne, nu a primit bani de la Guvernul Orban. Însă toate proiectele fezabile au fost finanţate de Guvernul Orban, inclusiv proiectele CJ Maramureş. Maramureş a primit peste 200 de milioane de lei doar din bugetul de stat. Am deblocat şi 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru Maramureş, după guvernările incompetente ale PSD. Toate astea se datorează Guvernului Orban şi mie, care m-am zbătut pentru aceşti bani. Eu cred că mi-am construit o imagine de om serios în partid şi în afară. Voi lua modele de succes ale colegilor din Oradea, Sibiu şi Alba şi le voi implementa în Maramureş. Avem nevoie de bunăstare. 

Interviul integral cu Ionel Bogdan, candidatul PNL pentru şefia CJ Maramureş:

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite