Daniel Florea: Sectorul 5 îl susţine pe Marcel Ciolacu pentru preşedinţia partidului; Activitatea PNL şi USR în Condiliul local a fost zero

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, vorbeşte, la Adevărul Live, de la ora 14.00, despre alegerile localele, posibilitatea suprapunerii acestora cu parlamentarele şi proiecte pe care le are în desfăşurare în sectorul pe care îl conduce.

Rămâneţi pe adevarul.ro pentru principalele subiecte

Adevărul: De ce nu apar contracandidaţii dvs la Sectorul 5?

Daniel Florea: Treaba lor. Pe mine mă interesează ce fac eu. E o candidatură asumată, anunţată la partid. Din punctul meu de vedere ei trebuie să raporteze la activitatea mea şi nu eu la inactivitatea lor. În timpul celor patru ani, consilierii locali PNL nu au avut nicio iniţiativă. Cei de la USR au avut două iniţiative, dintre care una era deja implementată, iar una nu era în competenţa Consiliului Local. M-aş mira foarte tare să putem discuta despre proiecte în condiţiilor în care până acum activitatea lor a fost zero. Au votat împotriva a orice.

De obicei se spune că primarul e cel care aduce voturile. Dacă ar fi invers, puteţi să-mi nominalizaţi doi social-democraţi care să adune voturile la dvs în sector?

E o doamnă, Oana Florea care s-a implicat în toate lucrurile pe care le-am făcut noi acolo. Eu am rugat toţi cei 42 de parlamentari de Bucureşti să vină să vadă ce vrem să facem pentru Sectorul 5. Din 42 a venit doar Oana Florea.

Şi colegii dvs nu s-au interesat, nu doar Opoziţia

Săptămâna trecută am rugat din nou parlamentarii să vină, să le prezint o lege a regenerării urbane. Ea putea fi folosită peste tot în ţară în zonele defavorizate. Din 42 de parlamentari au venit doar doi. Oana Florea cu încă o tânără speranţă a PSD-ului, Aida Căruceru. Au semnat acel proiect de lege, probabil îl vor depune în zilele următoare. Mâine la ora 13 am rugat din nou parlamentarii să vină. Vom avea o întâlnire cu societăţile comerciale. Avem câteva proiecte comune. Unul dintre ele sper să devină funţional până la finlul lunii martie.

Ce probleme de trafic mai sunt in Sectorul 5?

O parte le-am rezolvat. Suntem singurul sector care are studiul de trafic integrat şi am făcut un sistem de sensuri unice care să ne permită fluidizarea traficului. Mai avem de lucrat cu implementare, dar una peste alta traficul s-a fluidizat. Avem în dezbatere public PUZ-ul pentru o legătură între strada Braşov, Ghencea şi Alexandriei. Sper din toată inima ca toţi consilierii generali să-şi dea seama cât de important e pentru traificul din Bucureşti şi să voteze. L-am putea inaugura în maxim un an. Există şi partea a doua a acestui drum dar acolo am nevoie de sprijinul Primăriei Generale şi a Guvernului. Între Alexandriei şi Giurgiu e nevoie de nişte expropieri, care depăşesc puterea financiară a sectorului.

Cum o să faceţi faţă cu traficul în condiţiile în care am văzut că o să înceapă noi construcţii. Va însemna un nou plus de populaţie.

Pe 50% traversat de acest drum de care spuneam, inelul median de circulaţie, în această zonă, unde vor veni în jur de 100.000 de oameni, bulevardul va avea 56 de metri lăţime. Vor fi piste de biciclete, trotuare largi. În acest moment avem un parteneriat cu Universitatea de Arhitectură, Banca Mondială. Vă anunţ în premieră că am trecut deja de CT-ul de la ministerul Dezvăltării şi vom începe primele locuinţe ANL. Acolo avem 17.000 de locuinţe. Trebuie să trecem cât mai repede de criza politică pentru a le putea finanţa. Noi suntem gata din Octombrie. Am un acord de la ministerul Dezvoltării pentru o Sală Polivalentă. Lucrurile astea sunt gata, aşteptăm să se încheie criza politică.

Ce relaţie aveţi cu actuala guvernare?

Eu am cunoscut în perioada în care am fost parlamentar pe mulţi din actualii miniştri. Am o relaţie personală bună cu unii, cu unii nu am nicio chimie. Dar trebuie o relaţie instituţională. Că sunt miniştri PNL, USR sau PSD.

Deci nu acuzaţi de sabotaje.

Toate întârzierile astea eu le-aş putea pune pe seama disputei politice. Sau aş putea să le pun pe seama faptului că unii au fost plin de elan negativ atunci când au devenit miniştri ai PNL sau pe seama că au avut alte priorităţi. Când se va realiza criza politică se va vedea dacă lucrează sau nu în slujba cetăţenilor. Din punctul meu de vedere, PNL şi USR nu au făcut nimic pentru Sectorul 5, dar eu vorbesc din punctul de vedere al Consiliului Local.

Ce face primăria pentru comunităţile defavorizate?

Am făcut foarte multe lucruri. Am atras 11 milioane de euro, 2 de la noi, 2 din fonduri nerambursabile. La şcoala 136 am făcut un centru Curaj unde 100 de copii zi de zi primesc masă caldă şi desfăşoară activităţi educative, vineri la ora 13 avem al doilea centru Curaj tot în Ferentari. Am făcut baie publică în Ferentari, centru de zi pentru copii, avem aproximativ 1.200 de copii care privesc masă caldă dimineaţa pe seara în programul de after-school. Avem cel mai modern complex de recuperare a copiilor cu dizabilităţi. Am văzut într-un studiu al Băncii Mondiale că doar 60% din copii noştri ajung la potenţialul lor. E foarte importantă educaţia.

Primăria Sectorului 5 a intrat în atenţia publică şi anul trecut când a fost implicată într-o dispută cu ONG-isul Valeriu Nicolae. Ce s-a întâmplat mai exact între primărie şi acesta?

El a desfăşurat o activitate bună pentru un anumit nivel, o anumită necesitate, la un moment dat. Acel ONG pentru care lucra el era în GAL. I-am spus că poate să meargă în continuare în cadrul GAL-ului. Nu a vrut, s-a supărat. Pe de altă parte, ceea ce am făcut noi e superior, pe mult mai puţini bani. Nu a fost nimic împotriva persoanei lui, a fost o decizie administrativă pe care ar lua-o orice primar. Nu au vrut, s-au retras din GAL. Dacă vor vrea să cooperăm pe viitor nu vom avea nicio problemă. Cred că după ce va trece supărarea personală probabil că va veni şi vom coopera.

Se apropie Congresul PSD. Candidaţi la vreo funcţie?

Nu. En sunt foarte fericit cu organizaţia pe care am reuşit să o înfiinţez aici. Când am venit aici aveam 11 membri, acum am 8.000. Eu sunt mulţumit cu ce am, sunt preşedinte al unei organizaţii din Capitală.

Pe cine susţine Sectorul 5 pentru funcţia de preşedinte al partidului?

Fără niciun dubiu pe Marcel Ciolacu.

Şi pe doamna Firea pentru vicepreşedinte?

Da. Vom vedea acum în CEx care sunt variantele de conducere. Noi am stabilit că o vom susţine pe doamna Firea
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite