Adevărul Live, Mihai Sturzu, preşedinte TSD: În septembrie vom anunţa candidatura lui Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele TSD, Mihai Sturzu FOTO Adevărul
Preşedintele TSD, Mihai Sturzu FOTO Adevărul

Liderul Tineretului Social Democrat, Mihai Sturzu, a discutat, în cadrul emisiunii Adevărul Live, despre acţiunile TSD în perspectiva campaniei prezidenţiale din toamnă, dar şi despre direcţiile de acţiune ale PSD în perioada următoare.

 

Principalele declaraţii ale liderului TSD:

Despre întâlnirea de la Orăştie: Nu am luat eu decizia de a merge la Orăştie, a fost luată în partid. A fost un loc foarte bun, au fost preşedinţi de organizaţii din toată ţara. Am plecat de acolo uniţi şi cu multe teme. O astfel de decizie, de a desemna prezidenţiabilul, trebuie luată în forurile lui statutare. Oficial, candidatul PSD este Crin Antonescu pentru că el a fost votat la ultimul Congres.

Despre afirmaţia lui Geoană

Geonă a spus că dacă nu va candida Ponta, va intra în cursa internă. În momentul în care preşedintele candidează, este normal să-l susţină şi domnul Geoană. În septembrie vom anunţa candidatura lui Victor Ponta şi eu sunt pregătit să plec în campanie.

Despre electoratul tânăr

Ca să captezi atenţia tinerilor, trebuie să faci evenimente în afara politicului, să fie spre distracţie mai mult. Noi am luptat cu doamna Udrea şi nu a bătut seriozitatea PSD. Nu au avut succes. TSD a obţinut trei europarlamentari, iar PMP are numai doi.

Putem să facem evenimente de campanie prin care să atragem tinerii şi să le spunem lucruri importante pentru ei. Ceea ce îmi doresc eu să fac este să arăt tinerilor cât de important este votul. Este cel mai important lucru pe care putem să-l facem. Orice vot contează.

După zece ani cu Traian Băsescu, nimeni nu mai are încredere în el. Este devastator să tot promovăm acest discurs împotriva generalizării. Nu toţi politicienii sunt corupţi, unii politicieni sunt corupţi.

Despre votul dat în Parlament în cazul lui Titi Holban: Din păcate, votul este secret.

Despre unificarea dreptei

Crin Antonescu s-a răzgândit de atâtea ori. Nu am înţeles raţiunea liberalilor de a face fuziunea cu PDL. Au avut cel mai bun rezultat al lor pentru că spuneam să-l dăm jos pe Băsescu şi pe PDL. Unul dintre motivele pentru care promovez prezenţa la vot este că pe o prezenţă mare nu se pot frauda voturi. PSD a învăţat din înfrângerile trecute şi sunt sigur că vom fi învingători.

Despre şefia PSD

În PSD, cu excepţia lui Adrian Năstase, toţi foştii preşedinţi sunt în partid. Sunt oameni care au fost schimbaţi democratic. Această stabilitate dă încredere. Noi trebuie să ne concentrăm să câştigăm alegerile. Este încă devreme să vorbim despre cine îi ia locul lui Ponta.

Dspre organizaţia de tineret: TSD a început cu Victor Ponta, el a schimbat numele. Sunt foarte mulţi oameni care provin de la TSD. Noi am fi cei mai mândri ca fostul preşedinte al TSD să fie preşedintele României. Nu este o luptă a generaţiilor. Noi, tineretul, avem cea mai mare energie. Nu am avea succes dacă nu am fi lângă experienţa seniorilor.

Am găsit în ultimii ani, una dintre cauzele pentru care un tânăr se înscrie în partid, este că nu vor să plece din ţară şi că vor să facă ceva pentru ea. În politică iei decizii care nu te privesc numai pe tine. Dacă intri când eşti student, partidul nu te solicită atât încât să nu poţi să te ocupi de şcoală. Nu există scuza să spună că nu merge la un examen că are treabă la partid.


Jurnaliştii Liviu Iolu şi Iulia Marin vor dezbate, alături de preşedintele TSD, Mihai Sturzu, cele mai recente evenimente din tabăra social-democrată, la doar o zi după încheierea reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD, în cadrul căruia s-a stabilit ca formaţiunea să aibă un singur candidat la alegerile prezidenţiale din toamnă. "Dacă partidul mă susţine, eu voi candida", a promis premierul Victor Ponta.

Rămâi pe adevărul.ro pentru a urmări dezbaterea:

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite