Adevărul Live. Răzvan Prişcă, despre bilanţul lui Ponta: „După trei luni în care părea că şi-a învăţat lecţia, Victor Ponta a revenit la vechea atitudine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Prişcă, în studioul Adevărul Live     Foto: Eduard Enea
Răzvan Prişcă, în studioul Adevărul Live     Foto: Eduard Enea

Prim-ministrul Victor Ponta a trecut în dreptul realizărilor celor trei ani de guvernare alegerea lui Klaus Iohannis preşedinte şi faptul că Elena Udrea se află la puşcărie. Bloggerii „Adevărul“ au comentat bilanţul prim-ministrului.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Răzvan Prişcă: După trei luni în care părea că şi-a învăţat lecţia, Victor Ponta a revenit la vechea atitudine. Am văzut filmuleţul postat pe facebook, referitor la arestarea Elenei Udrea, şi m-am speriat. E clar că Ponta va rămâne în funcţie până în 2016. Arestarea lui Vanghelie şi perimarea partidului lui Geoană îl ajută pe Ponta să rămână premier până în 2016. Nu avea nevoie de un nou exerciţiu de imagine. Cred că este sfătuit în continuare de vechea echipă de comunicare, de Bogdan Teodorescu. Din informaţiile care circulau pe piaţă, Victor Ponta le-a asigurat celor de la UNPR 50 de locuri pentru alegerile parlamentare din 2016. Deci Victor Ponta şi-a securizat funcţia de premier. 

Dan Ionescu: Victor Ponta a lucrat din greu la alegerea lui Klaus Iohannis prin tot ceea ce a făcut. Cred că e nedemn pentru un premier să facă glume pe facebook. După acest bilanţ rămânem cu absolut nimic. O aniversare închipuită la un bilanţ inexistent. Nu mai e nimic surprinzător la Victor Ponta, e doar neplăcut. 

Răzvan Prişcă: Ar fi fost foarte interesant să vedem de la Victor Ponta un proiect pe care să şi-l asume în integralitate. Singurul proiect pe care putea să şi-l asume era Codul Fiscal, care, din păcate, a ajuns să fie aruncat în derizoriu. Vâlcov a venit cu un draft, Victor Ponta şi l-a asumat, apoi toţi analiştii au început să-i arate punctele slabe, chiar şi FMI a făcut acest lucru. Victor Ponta a furat ideea te TVA redus la utilităţi. Aceasta a fost ideea unui parlamentar UDMR, spusă la Congresul de la Cluj.

Eu nu mă aştept din partea Opoziţiei şi a PNL-ului să facă un alt bilanţ al lui Victor Ponta. Din păcate, nu văd un PNL proactiv, ci doar un PNL reactiv. PNL nu a venit cu nimic nou, doar se rezumă să critice Guvernul. PNL trebuie să  urmărească un parteneriat cu preşedintele Iohannis. PNL trebuie să-şi asume nişte lucruri, să-l atragă pe preşedinte într-un parteneriat.Dacă până acum Traian Băsescu trăgea după el PDL-ul, acum lucrurile s-au schimbat. Klaus Iohannis nu este Traian Băsescu. Mulţi din PNL se culcă pe o ureche, crezând că sunt la 50%. Dar acest scor este unul emoţional.

Klaus Iohannis trebuie să-şi definească poziţia, chiar şi în stilul lui. Nu poate fi folosit ca afiş electoral la o aniversare PSD. PNL trebuie să se trezească, a trecut perioada de linişte de după alegeri. PNL trebuie să fie activ în Parlament, iar Victor Ponta face bine ceea ce face, doar că trebuie să schimbe registrul. Dacă renunţă la consilierii de imagine, pe fond, nu are o strategie rea. 

Despre Crin Antonescu: Crin Antonescu, din păcate, a fost victima lui Victor Ponta. Ar fi avut o carieră foarte frumoasă dacă nu cădea în capcane. Începând cu momentul suspendării. A fost sedus şi de ideea de a fi preşedinte interimar. A crezut în omaenii din propriul partid: Daniel Chiţoiu, Radu Ruşanu, etc. Crin Antonescu realizează acum. 

„Băsescu şi Udrea la închisoare! Parţial realizat“

Consultanţii politici Dan Ionescu şi Răzvan Prişcă explică la Adevărul Live cum a ajuns să se laude Victor Ponta, la bilanţul de trei ani la Guvern, cu faptul că avem preşedinte de la PNL şi cu arestarea Elenei Udrea. "Mi-am permis la final să fac şi două slide-uri un pic mai glumeţe. Dacă veţi aprecia acest lucru, o să văd. În primul rând, am vrut să spun că USL a promis premier de la PSD şi preşedinte de la PNL şi ne-am ţinut de cuvânt. Şi am mai promis ceva: Băsescu şi Udrea la închisoare! Parţial realizat", a încheiat premierul prezentarea bilanţului celor trei ani de guvernare.

Printre realizările din timpul mandatului, la finalul unei succesiuni de imagini, era prezentat preşedintele Klaus Iohannis, fost lider al PNL, alături de premierul Victor Ponta, cu urmatorul text: "USL a promis premier de la PSD preşedinte de la PNL".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite