Politică

articolul anterior articolul urmator

Administraţia Prezidenţială cheltuieşte 5,5 milioane de lei pentru renovarea unei clădiri, cu săli de sport şi recreere

3
17 Mar 2016 18:50:14
Autor: News.ro
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Administraţia Prezidenţială a lansat o licitaţie, în valoare de 5,5 milioane de lei, pentru renovarea unui corp de clădire destinat birourilor, în care vor fi amenajate şi o sală de sport şi una de recreere, Preşedinţia deschizând şi o licitaţie de 2,4 milioane de lei pentru un nou sistem de irigaţii la Palatului Cotroceni.

 Licitaţia pentru renovarea clădirii este în valoare de 5,53 de milioane de lei fără TVA (aproximativ 1,23 milioane de euro), potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Clădirea este amplasată în cadrul Administraţiei Prezidenţiale în partea de sud, dar nu face parte din ansamblul Palatului Cotroceni.

"De la construire, după anul 1990, şi până în prezent, clădirea nu a făcut obiectul niciunei intervenţii pentru reparaţii curente majore, recompartimentări sau reparaţii capitale, lucrările de intervenţie fiind necesare pentru realizarea de spaţii administrative", se arată în caietul de sarcini.

Clădirea are o suprafaţă de 1.059 de metri pătraţi. Lucrările solicitate de Administraţia Prezidenţială se referă la modernizarea şi reabilitarea clădirii, formată din două corpuri, reconversia unor spaţii cu funcţionalitate depăşită, "creşterea gradului de confort a utilizatorilor" şi la consolidarea clădirii, fiind nevoie şi de lucrări la nivelul instalaţiilor electrice şi sanitare.

Potrivit caietului de sarcini, oportunitatea lucrărilor de investiţii se justifică prin starea degradată şi îmbătrânită a terasei şi finisajelor exterioare, a termoizolaţiei, a instalaţiilor interioare, precum şi de necesitatea de noi spaţii funcţionale, precum birouri şi săli de şedinţă.

Administraţia Prezidenţială cere includerea în proiect şi a unei săli de sport şi a unei săli de recreere.

În funcţje de costurile de construcţie, Administraţia Prezidenţială ar dori şi instalarea unor panouri solare, pentru reducerea consumului electric pe perioada verii.

Durata de proiectare va fi de 5 luni, iar cea de execuţie de 12 luni.

O altă licitaţie deschisă de Administraţia Prezidenţială se referă la construirea unui sistem automat de irigaţie a vegetaţiei în Parcul Palatului Cotroceni, în valoare de 2,39 milioane de lei fără TVA (aproximativ 533.000 de euro).

În privinţa acestor lucrări, Preşedinţia atrage atenţia asupra "posibilităţilor limitate de organizare de şantier având în vedere specificul locaţiei" şi cere reducerea la minimum a cantităţii de materiale ce urmează a fi depozitate pe şantier.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

M Costi
17.03.2016, 20:08:08

".... 5,5 milioane de lei, pentru .... o sală de sport şi una de recreere..." ! Da, normal , dl presedinte mai trebuie sa se si odihneasca , plimbarile cu sotia in strainatate il ...epuizeaza ! Plus ca acum trebuie sa se gandeasca si cum va folosi cele 3-5 avioane care se vor cumpara pt deplasarile sale .... E austeritate , ce naiba ! P.S. N-am citit inca ceva despre "rezultatele" vizitei de 5 ( cinci ) zile in Israel si Palestina , cu ce s-a ales poporul roman !

+2 (2 voturi)
Crina Mate
17.03.2016, 20:29:50

Imi amintesc cat de satisfacuti erau antibasitii cand Ponta i-a taiat fondurile presedentiei lui Basescu si a mers presedintele Romaniei la Comisia Europeana cu avion de linie ! Cat de indignati erau ei ca sta Basescu temorar la Scroviste, pana ii da nemernicul de Ponta o locuinta care i se cuvenea ca fost presedinte...Iar acum...nimeni nu e indignat de extravagantele exgerat de costisitoare ale lui Johannis ?!?

Molnar Attila
18.03.2016, 11:07:16

Cred ,ca crede!!!!!!!!!!!!, de asta a fost ales, presedinte,un fel de faraon modern in tara muribunzilor, saraci, fara medici, spitale, medicamente.

Modifică Setările